mi az, hogy "megéri" ?:) Ha jó helyen tudsz nyitni és becsületesen, keményen dolgozol akkor szinte biztos, hogy meg lehet belőle élni. Meggazdagodni viszont kétlem.
#6 Élelmiszer-biztonsági kritériumok? hagyjuk már, manapság elég ha nem akarsz szart eladni egy putriból. Ja nem, bocs, még címkézni is kell. Hasonló a többi adminisztráció is, adjál blokkot és kész. Persze, kell költeni pénztárgépre, könyvelőre, bankra, stb. De azért egy normális vállalkozásba ezek bele kell férjenek.
Kezdj el számolni! Mennyi féle és mekkora költségeid lesznek? Területfoglalási díj, anyag költségek, eszköz költségek, vállalkozás működésének költségei (adók, járulékok, illetékek, könyvelő, pénztárgép, kártyás terminál, bankszámla, kamarai tagdíj, stb), mekkora fizetést akarsz magadnak megtartani a bevételből? Milyen egyéb költségekkel kell számolnod? Milyen váratlan kiadások lehetnek (különféle vitságok, meghibásodások).
Ezek után nézd meg, hogy mennyiért lehet egy lángost ma eladni és azzal a darab árral mennyit kell megsütnöd, hogy a tervezett bevételed meglegyen. Ez után már csak az a kérdés, hogy hol találsz annyi vevőt, akiknek ennyi lángost el is tudsz adni.
Nem árt azt is megnézni, hogy te mennyi idő alatt tudsz egy lángost megsütni. Hány lángost csináltál már életedben? Lehet, hogy érdemes azzal kezdeni, hogy egyáltalán megy-e neked, képes vagy-e tartósan csinálni, mert ha még otthon, magadnak se csinálod, akkor nem biztos, hogy neked való még akkor sem, ha a világ legjobb üzlete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!