Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért zárnak be, tűnnek el...

Miért zárnak be, tűnnek el ilyen hirtelen vendéglátóhelyek?

Figyelt kérdés

A szűkebb környezetemben elég sok ilyen volt az utóbbi években. Természetesen tudom, hogy volt itt minden, covid, infláció stb., de néhány bezárás ezek fényében sem érthető.

Pl. volt egy hamburgeres az egyetem közelében, 2018-19-ben folyamatosan fejlesztette magát, valószínűleg ráköltöttek egy csomó pénzt. Jó volt az étel, aktívak voltak a közösségi oldalakon. A covid alatt is végig működött, többször rendeltem onnan házhoz, ismerősök is. Az újranyitások után, mikor 2021-ben rendesen visszamentünk az egyetemre, még szintén működött, többször beültünk ismerősökkel, csoporttársakkal. Októberben még rendeltem házhoz, aztán november közepén megint beültünk volna, de akkor már zárva volt, de semmi kiírás, csak a zárt ajtó, az üvegen keresztül látszó, félig szétbombázott helyiség. A közösségikre sem írtak semmit a bezárásról vagy másról.

Egy másik hely a covid alatt nyílt, után folyamatosan fejlesztette magát, idén csinálta meg igényesen a vendégterét és a teraszát, hogy ne csak utcai ablak meg egy-két pultos hely legyen, hanem normálisan le lehessen ülni bent és kint is. Szeptember közepén még nagyban reklámozták magukat mindenhol. Aztán október 31-én jártam arra, és zárva a hely, a belső félig szétverve, a kinti bútorok, napernyők behányva. Nulla kiírás.

Ezek a bezárások hogy jönnek így a semmiből?

nov. 24. 23:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk van egy fix lángosos, reggel 6-10 közötti nyitvatartással. Igaz, csak lángost és pirogot, üdítőket árulnak. Rányitott tavasszal egy utcával lejebb, egész napos nyitvatartással egy másik lángosos, ami október 1ig jó ha nyitva tartott, de kb az utóbbi idöben soha nem volt bent senki, mindent árultak (szendvics, lángos, csevap, girosz stb), 7-19ig voltak nyitva, de egyszer jó, ha láttam náluk vásárlót (másik lángosos 550-600ftos áron árulja a lángost, ők 800ért a legolcsóbbat, egy szendvics 850-900ft). A mai fiatalok nem tudják ezt kifizetni, és jól sem laksz. Egy 88ezret kereső anyuka-apuka ennyiért kenyeret vesz inkább. Drága a bérlet, a rezsi, az adó, az alapanyag. A hasznot elviszik. Gondolom nem érte meg így (két hónap után a mellettük dolgozó fodrász is bezárt péntekkel).
nov. 25. 12:08
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
A kormány - nemcsak ez, az ún. "rendszerváltás" óta mindegyik - mindent megtesz, hogy tönkretegye a magyar kis- és középvállalkozásokat, és átvehessék a helyüket a nyugati multik. Az adóterheik olyan abszurdak, hogy ha nem csalnak, esélyük sincs fennmaradni. Persze a NAV is csak őket ellenőrzi, ezért ha csalnak, akkor meg lebuknak.
nov. 25. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
72%
ez jelenség nem magyarorszågon specifikus hanem 800 km nyugatabbra is pont ugyan ez van .
nov. 25. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!