Az ismerősöm megnyithatja-e illetve üzemeltetheti-e az éttermet úgy, hogy én minden hónapban leszámlázom neki a szakács tevékenységet?
A frissensültek, melegszendvicsek készíthetők végzettség nélkül. Ha ennél több van akkor ott kell legyen szakács az ételkészítés alatt. Rutinból két irányból lehet ellenőrzés: nav a foglalkoztatásra vonatkozóan és kormányhivatal élelmiszer higiéniai/fogyasztóvédelmi ellenőrzése.
A navnál a beszámlázás megbukhat rejtett foglalkoztatás címmel, ezt jól át kell gondolni. A kormányhivatalnál kb. csak akkor lesz kérdés a végzettség ha közétkeztetést csinál, amúgy nem valószínű.
Azt amúgy nem mondtad, hogy ott is dolgoznál-e vagy csak adnád a neved/végzettséged...
"megbukhat rejtett foglalkoztatás címmel"
Egy cég nem lehet egy másik cégnek az alkalmazottja. Bár én a kérdező helyében átgondolnám ezt, több bevétel akkor több a tao, több az osztalékadó, több az ipa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!