Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tanulni szeretnék, jól választok?

Tanulni szeretnék, jól választok?

Figyelt kérdés

35 éves leszek napokon belül, és a 8 osztályom mellé szeretnék egy szakmát amit sokáig tudok csinálni és értékelve is van.


Szakács tanfolyamot találtam (400 óra) amit alapfokú végzetséggel is el tudok kezdeni és külföldön dolgoztam is benne ( ausztriai síparadicsomokban és franciaországban is) de itt kisegítő voltam mindig de sokszor a séfek rám bízták a munkát mert tudták hogy meg tudom csinálni


Szeretnék elhelyezkedni ebben és szeretnék papírt is róla hogy tudjam magam fejleszteni.


Kérdésem a következő: Mennyire jó szakma itthon és átlagosan mennyire vannak megfizetve a szakácsok? Mennyire fontos egy ilyen papír elhelyezhedésnél?


Félreértés ne essék pár helyen dolgoztam konyhán de azok mind mind betanult dolgok voltak így biztos hogy jót fog tenni ha az alapoktól hivatalosan iskolában megtanulom a szakmát már amennyire meg lehet ( gyakorlat/rutin úgyis majd csak élesben fog jönni) :)


Amivel még szemezgetek az a cukrász szakma (dekor) , mennyire lehet benne elhelyezkedni és melyik fizet jobban?



2023. nov. 19. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj,én is Ausztriában dolgozok szakácsként.Dolgoztam eleget Magyarországon hogy azt mondjam felejtsd el az itthoni melót.

Minimálbérre bejelentenek, szabadságot nem fizetnek cserébe dolgozhatsz 250 órákat és meg sem vagy becsülve.Ha el is végzed a sulit ne maradj itthon.A hazai szakács tanításna viszont nincs köze a kinti ételekgez.

Megtanulsz tarhonya levest meg pörköltet, Gundel palacsintát készíteni.

De ennek külföldön nem veszed hasznát.

Sok szerencsét

2023. nov. 19. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz életed. Heti 4x 12-16 óra.

Illetve 45 ev felett nagyon kevesen birjak a hajtast

2023. nov. 19. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szakács vagyok. Szerintem kifejezetten férfiaknak való, vagy erős teherbírású nőknek. Magánéleted nem lesz, felejtsd el. Előbb utóbb rá szoksz a piàra is.

Fizetésed brutál jó egyébként, ha üzemi konyhára mész szerintem ott sokkal jobb mint egy étteremben dolgozni

2023. nov. 19. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!