Étteremben ha a szakács/konyhafőnök egésznap kóstolgatja a kaját, nem lesz kaja undora egy idő után?
A szakácsok NEM kóstolgatnak egész nap, amikor egy étel készen van, akkor megkóstol egy fél mokkáskanálnyit - és nem minden kiszállított adagot.
Másrészt egy-egy fogás elkészítésekor csak a legvégén kósolja meg, alapesetben rutinból tudja, milyen lesz.
Én ugyan nem vagyok hivatásos szakács, de különbözö allergiák miatt rengeteg élelmiszert nem fogyaszthatok, még egy mokkáskanálnyi mennyiségben sem, viszont a családomnak fözök ilyeneket is. Gyakorlatilag soha nem kell utána ízesíteniük, csak akkor, ha valaki éppen csipösebben vagy más vayg esetleg több füszerrel kivánja a megszokottnál.
Nem kóstolgatják az ételeket, rutinból sütnek-főznek.
Kezdő szakácsként nyilván ők is kóstolgatták az ételeket, de akiben nem alakul ki rövid idő után az kóstolgatás nélkül készítse az ételeket, annak nem való a szakács, cukrász szakma.
Pláne nem étteremben, ahol előfordul, hogy rövid idő alatt tucatnyi, különböző ételt kell elkészíteni.
3 mondom nem értek hozzá, olvastam valaHol régen.
Mindenkinek köszi, azt meg hogy minden adagot megkóstolnak azért hittem mert nem tudom hogyan főznek, nem járok étterembe, annak konyhájába meg főleg nem, azt hittem minden rendelésnél főznek 1 kis adagot, és ugye azt megkóstolja valaki.
1 nem főzök, mozgássérült vagyok.
2 az éttermet nem hasonlitanám 1 otthoni háztartáshoz... (ahol sok helyen két-három napig is ugyanazt az ebédet eszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!