Szerintetek mi az oka annak, hogy A Konyhafőnökben kevés "színmagyar" van?
Magyar származású ausztráliai ideköltözött 3 éve. Franciországban élő magyar (de már töri a magyart). Ázsiai származású, Németországban élő de magyar származású stb.
Így válogatták össze a versenyzőket vagy ennyire el van maradva gasztronómiailag Magyarország?
Szerintem mindkét dologban van igazság, amit mondasz, mert valamennyire ugyanazt is jelentik. A jelentkezők közül (többezer ember kezdetben, ekkor még egyébként lehet, hogy jóval több a magyar származású versenyző) nyilván a legjobbakat választják ki, akik úgy látszik, többségében külföldi kötődésűek - ebből következik, hogy ott magasabb szintű gasztronómiai tudással rendelkeznek az emberek.
Nekem tetszik így a műsor, színes, izgalmas, de biztos van egy csomó ember aki fújjol hogy magyar műsorba magyar emberek kellenek. Szerintem az ilyen egye a "magyar" vegetaízű levesét és kapcsolja ki a tévét :)
Igen, a magyar gasztronómia eléggé megállt a gulyás + a pörkölt + a hasonlóknál. Valóban jó, ha tanulunk egy kicsit más nemzetektől is.
Azt egyébként nem értem, hogy a séf is arra ösztönzi a versenyzőket, hogy merjen szárnyalni a fantáziájuk, de ha pl. egy ázsiai versenyző leteszi elébe a saját főztjét, és az őneki nem ízlik, akkor símán a szemétbe dobja!
Nagyon úgy néz ki: jó, hogy itt vagytok, de jobb ha elhúztok! Szánalmas viselkedés a séf részéről.
A színmagyarok nemigen főzőcskéztek, lóháton ugyanis elég nehéz dolguk lett volna.
Aki színmagyarnak vallja magát, bizonyítja, hogy a letelepedés előtti vándorlása alatt nem tanult semmit.
Az értelmes és arra érdemes szakácsok már az előző évadokban voltak, ezért jönnek haza külföldről már a műsorba.
Olyanok meg nem neveznek akiknek a karrierjük abból állt hogy 20 év lángossütés a Balatonon nyáron, télen meg halászlé és zsírban sült rántott-hús.
Csak azok versenyezhetnek, akik a ma divatos, egészségesnek hazudott ételeket főzik, és a tányérra csak egy falat ételt tesznek. De azt szépen kidekorálják.
Nálunk minden évben rendeznek hagyományos magyar ételekből versenyt, és mindig nagy sikere van.
Én nem látok ebben problémát. Igenis nekem szimpatikus volt ahogy a venezuelai Armando vagy a kínai Mengi főzött.
Én amúgy csínálnék egy Konyhafőnök International kiadást. És az itt levő multiknál dolgozó külföldieknek kéne jelentkezni kíváncsi lennék mi sülne ki abból. Csak az én munkahelyemen 3 dán,2 svéd, 4 amerikai, 2 brit, 3 kanadai, 4 kenyai, 3 indiai, 2 sri lankai, szenegáli, zimbabwei, 3 olasz, 3 spanyol, 2 francia,6 kolumbiai,1 mexikói,
venezuelai,brazil, panamai, 5 török, kazah, ukrán,2 orosz, örmény,1 ukrán is van a sok magyar mellett.
Ez a műsor nem arról szól, hogy valaki ízletes családi ebédet/vacsorát tud-e főzni, hanem az éttermi/vendéglői étkeztetésről.
Hány echte magyartól várható el, hogy polipot, vagy rákot/csigát tudjon úgy főzni, hogy azért pénzt is lehessen kérni alkalmas helyen?
Véleményem szerint a "tenger gyümölcsei' nem echte magyar/magyaros étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!