Milyen szakra menjek ha éttermet szeretnék nyitni?
Magyar sem megy igazán.
Mekkora tőkéd van? Egyetlen étteremhez kell minimum (!) 60-70 millió a zsebben.
A kérdésed vègén jól belőtted milyen szakra kell menned.
Menj el dolgozni étteremben mielőtt döntenél. A legalacsonyabb szinten, mint pincér, mint mosogató, mint kihordó. Láss bele a színfalak mögött mi van.
Ez egy kemény szakma, nem mindenki bírja tizen-huszon évekig, hogy nincs hétvégéje, délutánja, ünnepnapja mert ilyenkor van leginkább meló.
Nem kell feltétlen egyetemi végzettség, inkább hozzáértés. Sokan nem rendelkeznek magas végzettséggel, és amennyibe kerül, lehet nem is éri meg, jobban jársz ha nincs még egy hitel a nyakadban.
Valami szakács képzést érdemes lenne, hogy értsd hogy mozog az áru, hogyan kell rendelést, menüt összerakni. Ez inkább praktikus ismeret, ha feltornázod magad szakács szintre,már javítani fog.
Ha tudsz főzni, tudod vinni a konyhát, az nagyon jó lenne, mert ez azt jelenti eggyel kevesebb alkalmazottat kell fizetni, és kontrollod van a legfontosabb dolog felett.
Azon is gondolkozz el, mi lesz a profil, hol van rés a piacban, milyen kaját nem lehet kapni az adott régióban. Van-e ehhez alapanyag, és milyen árban? Meg hogy erre van-e fizetõképes kereslet.
Ez is nagyon fontos, mert ezen áll vagy bukik a nyereség.
9. Ez igaz. Tulajdonosként s céget kell menedzselnie. De a főnöki tekintèlyhez nem árt, ha ért ahhoz valamilyen szinten, amit irányít. Ha séf úgy àllítja össze az étlapot, hogy decemberben 3 màzsa friss epret kell rendelni, esetleg rá tud kérdezni, hogy jó ötlet, gazdaságos?
Ez csak egy béna példa. De ő is hozhat rossz döntéseket, pusztán azért, mert nem tájékozott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!