Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyen szakra menjek ha...

Milyen szakra menjek ha éttermet szeretnék nyitni?

Figyelt kérdés
Egy év múlva fejezem a középsulit .Éttermet/Étterem láncot szeretnék megallapítani.Nem nagyon megy a matek de olyan szakra szeretnék menni amelyiken megtanulom az alap pénzügyi dolgokat ami az étteremhez kell de nem kellene hozzá annyira nagy matek és inkább a marketing,üzletvezetés,termékekkel, étterem ki alakitásával foglalkozna.Melyik lenne ehhez a tökéletes szak?
tegnap 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%
Főzni tudsz-e?
tegnap 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát egy kicsit de ha kell könnyen megtanulok
tegnap 17:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyar sem megy igazán.

Mekkora tőkéd van? Egyetlen étteremhez kell minimum (!) 60-70 millió a zsebben.

A kérdésed vègén jól belőtted milyen szakra kell menned.

tegnap 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak kifejezetten kereskedelem és vendéglátó szakok, de egy könyvelőit is biztos érdemes lenne elvégezni mellé.
tegnap 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
#3.Ukrajnai vagyok azért nem megy még annyira a helyes írás.A pénzt megtudom oldani.És amit leírtam az közül melyik lenne a legjobb egy étterem vezetéséhez?(Köszi a válszod)
tegnap 17:20
 6/11 A kérdező kommentje:
#4.És tudnál mondani egyet amelyik jó lenne egy étteremhez?(Köszi a válaszod)
tegnap 17:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Menj el dolgozni étteremben mielőtt döntenél. A legalacsonyabb szinten, mint pincér, mint mosogató, mint kihordó. Láss bele a színfalak mögött mi van.


Ez egy kemény szakma, nem mindenki bírja tizen-huszon évekig, hogy nincs hétvégéje, délutánja, ünnepnapja mert ilyenkor van leginkább meló.


Nem kell feltétlen egyetemi végzettség, inkább hozzáértés. Sokan nem rendelkeznek magas végzettséggel, és amennyibe kerül, lehet nem is éri meg, jobban jársz ha nincs még egy hitel a nyakadban.


Valami szakács képzést érdemes lenne, hogy értsd hogy mozog az áru, hogyan kell rendelést, menüt összerakni. Ez inkább praktikus ismeret, ha feltornázod magad szakács szintre,már javítani fog.

Ha tudsz főzni, tudod vinni a konyhát, az nagyon jó lenne, mert ez azt jelenti eggyel kevesebb alkalmazottat kell fizetni, és kontrollod van a legfontosabb dolog felett.



Azon is gondolkozz el, mi lesz a profil, hol van rés a piacban, milyen kaját nem lehet kapni az adott régióban. Van-e ehhez alapanyag, és milyen árban? Meg hogy erre van-e fizetõképes kereslet.

Ez is nagyon fontos, mert ezen áll vagy bukik a nyereség.

tegnap 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
#7.Köszi a segítséget ezzel sokat segítettél.Akkor valószínűleg először valamilyen szakács szakra megyek.Csak azért kéne még valamilyen pénzügyi,üzleti szak hogy megtanuljam az ételek árát és hogy profitáljak is belőle.
tegnap 20:32
 9/11 anonim válasza:
nem muszáj szakmát tanulnod, ha felveszel olyan alkalmazottat akinek van szakács vagy valamilyen hasonló szakmája
tegnap 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

9. Ez igaz. Tulajdonosként s céget kell menedzselnie. De a főnöki tekintèlyhez nem árt, ha ért ahhoz valamilyen szinten, amit irányít. Ha séf úgy àllítja össze az étlapot, hogy decemberben 3 màzsa friss epret kell rendelni, esetleg rá tud kérdezni, hogy jó ötlet, gazdaságos?

Ez csak egy béna példa. De ő is hozhat rossz döntéseket, pusztán azért, mert nem tájékozott

tegnap 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!