Régen a kis henteseknél, kocsmákban tényleg mindig lehetett kapni szalontüdő és vesevelő névű ételt?
"Mert ugye házilag ezek nem készíthetőek el."
Dehogynem!
Ha rákresel a sertés tüdőre, sok találatot fogsz kapni, vesére nemkülönben. Nem tudom, honnan veszed, hogy nem árusíthatnak ilyesmit.
Ha valahol nem kapható, az vagy az érdeklődés hiánya miatt van, vagy nem tudnak ott beszerezni.
Nem minden hentesnél lehetett kapni készételt.
Voltak helyek, ahol a töke húsok, csemegeáruk mellett sült kolbászt, hurkát, húst lehetett kapni, fehér kenyérrel, kovászos uborkával. Asztal nem volt jellemző, talpon álló inkább. Kevesebb helyen volt szalontüdő, vesevelő is. Meg gyorséttermekben.
Hentesek nem árultak, nem árulhattak fött ételt, egészségügyi okokból.
Másrészt hentesnél lehet vesét meg tüdöt kapni (habár a szalontürbe vese nem kell, hanem szív meg tüdö), sok helyen elöre meg kell rendeni.
Harmadszor sok, föleg házi koszt jellegüt forgalmazó étterem, kifözde készít szalontüdöt.
De otthon is elkészíthetö minden nehézség nélkül.
Árulhatják ezeket a belsőségeket, de kicsi rájuk a kereslet, így nem tartják a legtöbben állandó kínálatban.
Tüdőt nagyon kevesen főznek, vesét még egyesek szoktak kocsonyába főzni, de az sem egy népszerű alapanyag.
A kérdésedre visszatérve, valóban régebben ezek kaphatók voltak kiséttermekben, mivel az alapanyagok olcsók voltak akkor. További ilyen étel volt még a pincepörkölt. Ezeket az egytálételeket könnyen el lehetett adni a készételek kategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!