Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért ciki egyesek szerint...

Miért ciki egyesek szerint gyorsétteremben dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma felvettek egy gyorsétteremhez, kint volt a beszélgetés a vendégtérben az egyik asztalnál.

Amikor végeztünk, egy vendég tele szájjal odakiáltott, "hogy na mivan, felvettek?"

Legszívesebben visszaszóltam volna, hogy másképpen nem lenne, ki zabálni adjon neki, de ugye ezt nem tehetem.

Családi okok miatt dolgoznom kell, de a főállásomban nem tudnak részmunkaidőben foglalkoztatni, így a 13 hónapos gyerek mellett itt találtam nagyon rugalmas részmunkaidőt, szerintem ugyan olyan munka, mint bármi más.

máj. 14. 22:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

ha ciki akkor nem dolgozol ott?

tul kell lépni rajta mert mindig leszolyan aki igy viselkedik.

máj. 15. 07:04
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Itt Magyarországon csak az ájtís munka a becsülendő a mai felfogás szerint. Ne foglalkozz senkivel. Én takarítással kezdtem, de akkor nem volt más, és örültem, hogy nem kéregetnem kell szomszédtól, rokontól. Meg volt a pénzem arra amire kellett. Gyerek mellet nekem is nehéz volt munkát találni, most van egy 4 órás munka, és örülök most is, mert nem segélyt kéregetek, van mindenem. Van időm mellette tanulni, államvizsgázok egy hét múlva! És ha a gyerekem nagyobb lesz be tudok vállalni komolyabb melót, több pénzért. Egyenlőre erre várni kell, de lesz mihez nyúlni, ha eljön a váltás ideje. Ne csüggedj, majd alakul! 🙂
máj. 15. 08:18
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy direkt teszteltek téged hogy lássák hogyan kezeled az ilyen szituációt
máj. 15. 08:18
 14/35 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem ciki. Nekem dolgoztak és dolgoznak is ismerősök az egyiknél. Diákoknak tök jó, mert nagyon rugalmasak. Aki meg teljes munkaidőben van, és már ott van egy ideje, az baromi jól keres is.
máj. 15. 08:52
 15/35 anonim ***** válasza:
93%
Semmilyen munka nem ciki! Számomra az a ciki, ha valaki nem dolgozik.
máj. 15. 08:55
 16/35 anonim ***** válasza:
93%
Mert sokan leragadtak annál az ódivatú szemellenzős gondolkodásnál, hogy márpedig egyetemi diploma szükséges, és akkor vagy valaki, hogy ha olyan munkát végzel, amihez diploma szükséges, és sajnos sokaknál ezt még a kedves családtagok is belésulykolják. De meg is nézném az ilyeneket, mit szólnának, ha nyakig taposnak a szemétben, mert nincs, aki feltakarítsa. Ne foglalkozz az ilyen idiótákkal!
máj. 15. 09:00
 17/35 anonim ***** válasza:
83%

Milyen tisztelt első felelő. Rossz hírem van!

Mostantól magadnak kell gondoskodnod a szemeted megsemmisítéséről, mindent magadnak kell megtermelni, előállítani. Sorolhatnám hosszan. Holnaptól mindenki be fog iratkozni az egyetemre, hogy űrhajóssá képezze magát.

Szemétszállítás nincs, áruszállítás nincs, mezőgazdasági munka is megszűnik, és minden más, ami nem igényel felsőfokú szakképesítést.

máj. 15. 09:34
 18/35 A kérdező kommentje:

#1-es, egy pillanat alatt elveszítheted mindenedet,ahogy én is tettem, bár részleteket nem írok. Nekem abszolút plusz, hogy az egész mekis fizetésemet félre tudom majd tenni, így újrakezdhetem az életem a fiammal☺️

Köszönöm a válaszokat, én abszolút nem szégyellek semmilyen munkát, bár anno a nagyobb szakmai tudást igénylő munkát is leszólták, onnan sajnos betegség miatt jöttem el. Hiába van szakmám, sajnos soha többet nem helyezkedhetek el benne, ez tartós betegség. A mostani főállásom egyébként szakmába vág, de ott nincs részmunkaidő. Ja és persze szintén le van szólva😃

Valaki kérdezett a részmunkaidőről: bárki vállalhat részmunkaidőt, bár jobban szeretik a teljes munkaidőt. Szerintem étteremfüggő, hogy hogyan állnak a gyerekhez, itt a városban kettő étterem is van, az egyikben nagyon húzták a szájukat és vissza sem hívtak, a másikban nagyon pozitívan fogadtak. 2090 ft az alapórabérem, de ez tényleg változó, ismerősömnek a másik étteremben 1800 ft. Ahol én vagyok nagyobb, központibb és van McDrive.

máj. 15. 09:36
 19/35 anonim ***** válasza:
78%
Én például szakács vagyok, eléggé biztos és amúgy jól fizető munkahelyem volt baba előtt, de oda nem mehettem vissza, mert a munkaidő viszont nagyon nem családbarát. A második baba meg majdnem 5 év után jött. Addig dolgoznom kellett valahol, ezt nyilván megérti bárki. Szóval mekiben lettem tréner. Utáltam minden percét, de tudtam, hogy csak ideiglenes. Sok anyuka volt sajnos úgy, mint én. 6 órában, délelőtt, vagy 8 órában ha nagyon rászorult. A pénz szr. Alig minimálbér. Legalább a táppénzek miatt nem rúgják ki az anyukákat, mert tudják, hogy a diákok meg a végzettség nélküli huszoneleje éves dolgozó nem vállal felelősséget, nem viszi egyedül a műszakot. Kellenek a húzóemberek. Szeretnénk harmadik babát is, soha többet nem fogok sem vendéglátásban, sem kereskedelemben dolgozni. Most levelezőn tanulok egyetemen, hogy összeegyeztethető legyen a munkám a családdal.
máj. 15. 09:39
 20/35 A kérdező kommentje:
#19 sok sikert neked, én is tanulnék, de fogalmam sincs, hogy mit. Közlekedésmérnöki érdekel, ámbár újra kéne hozzá érettségiznem, úgyhogy elsősorban azt kell 😌
máj. 15. 09:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!