Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért vannak túlméretezve az...

Miért vannak túlméretezve az ételek az éttermekben?

Figyelt kérdés
Ha csak egy evésre vetítjük akkor mondjuk hogy nincs. De ha reggelizni reggelizős helyre megyünk, bőségesen megreggelizünk. Akkor pár órára rá talán még az ebéd lemenne, ha számolunk levest is, meg desszertet is fúha.. Na aztán akkor este menj el vacsorázni, konkrètan az már gatya lenne. Nem mondom lehetne csinálni pár napig, de utána.
tegnapelőtt 23:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Mert akkor többet lehet értük elkérni. Én is fel vagyok háborodva ezen a pocsékoláson. Maximum haza lehet vinni, de az már nem olyan. Biztos van olyan férfi, akibe belefér, de nem az a tipikus.
tegnapelőtt 23:55
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Nincsnek tulmeretezve. Kerj kisadagot vagy valassz valami konnyut. Nem muszaj 3 fogast enni ha nem is voltal ehes.
tegnap 00:05
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

te egėsznap éttermekben eszel ? reggelit ebėdet vacsoråt ?

mert én mondjuk én szållodába nyaralok csak reggelit esszek böségesen utána ,elmegyünk kirándulni este vissza jövünk akkor esszünk vagy szállodában vagy máshol.

ha csak étterembe eszünk akkor itthon meg reggelizek aztán mondjuk 1re megyünk az ėtterembe ott megebédelek aztån otthon meg vagy eszek vacsorát vagy nem .

nincsenek tulméretezve az éttelek .

tegnap 07:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam levest kérni, így a főételt általában meg tudom enni. Desszert az már kérdéses, attól függ, mit ettem, de általában nem kérek desszertet sem. Mondjuk én itthon sem voltam soha az a fajta, aki evett volna levest meg főételt is, maximum ha valami finom leves volt, abból kértem max két merőkanálnyit az íze miatt, de ennyi.

Szerintem nem feltétlen vannak hatalmas adagok, egyszerűen egy átlag ember aki nem a zabáláshoz van szokva, nem tud megenni három különböző fogást egymás után. Az, hogy a reggeli-ebéd-vacsora menne-e étteremben, attól függ, mondjuk 7-kor reggeli, 2-3 körül ebéd aztán 9 körül vacsi, úgy igen.

tegnap 07:33
 5/12 anonim ***** válasza:
66%

Éttermekben nem alap a leves-föétel-desszert, ezt te válogatod össze. Rendelj csak egy fogást és mindjárt nem gond.

Egyébként az adagok azért ekkorák, mert a legtöbben nem komplett menüt rendelnek, hanem csak egy valamit.

tegnap 08:00
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Magyarosan túl pakolják a tanyért mert sokan csak főételt esznek nem komplett menüsort
tegnap 08:11
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Hát én ritkán találkoztam túlméretezett ételekkel.Nekem általában pont elég az adag.
tegnap 09:57
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Miért kéne minden egyes alkalommal beülni valahová?? Azért, mert "üdülni jöttem és nem csinálok semmit" kategória? Részemről ez totál hülyeség! Ha másfél napra megyek egyedül, akkor legalább napi 2 kajáról gondoskodok és valamikor még házi kosztot is viszek. Új helyen általában egyszer szoktam étterembe menni. Nem is nagyon vásárolok vidéken, viszek magammal otthonról kenyeret és hozzávalókat. (Valamikor esetleg almát is.) Kis leleményességgel mindent meg lehet valósítani. :-) Egyszer 2 plusz fél nap alatt kétszer mentem étterembe úgy, hogy két különböző városban.

Egyébként én étteremben szoktam kérni levest és főételt, mert annak akkor így megadom a módját. Illetve nagyon válogatós vagyok és előre meg kell néznem az éttermeket, úgyhogy úgy eszek jobban. De magamnak nagyon ritkán főzök menüt, mert nekem a saját leves is bőséges főétel. Étteremben az legtöbbször tényleg inkább előétel, kivétel magyaros húsos leves és raguleves.

36/F

tegnap 10:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem gond ha esetleg lehet hazavinni belőle. Kiadós ebéd után a maradék lehet elég vacsorára, és akkor 2 étkezés meg is van oldva. Lehet kérni persze fél adagot, amit általában 70%-os áron számítanak fel. Tehát ha kisebb lenne az alap adag, akkor sem lenne sokkal olcsóbb, mert az alapanyag költségen kívül az összes többi költségük kb fix. Tehát ígyis-úgyis drága dolog az étteremben evés, akkor már örülök hogy rendes adagot adnak. A nyaralás meg olyan, hogy egy évben 1-2-szer megy el az ember, akkor akár belefér a napi 2 étterem is ha úgy van. Nyilván ott is van gyorskaja, kisbolt, vagy valami előkelőbb étterem ahol eleve kisebbek az adagok, tehát lehet válogatni.
tegnap 12:34
 10/12 anonim ***** válasza:
29%

Nekem csak az a problémám, hogy amikor nyaralsz, akkor nem fogod megutaztatni az elvitelre kért maradékot, mert a negyven fokban kimászik a táskádból.

Bár sohasem értettem, hogy miért KELL egy nyaraláson minden nap minden étkezésre beülni valahová, főleg, mivel egy éttermi dolog nem tízperc, mint kikérni egy gyroszt.

Nálunk alap az otthoni reggeli indulás előtt, legyen kirándulás vagy strand a program, aztán viszünk magunkkal szendvicset, gyümölcsöt, vagy kis dobozban salátát mellé, amit bárhol megehetünk, és ESTE elmegyünk vacsorázni.

Sokkal egyszerűbb, mint délben egyórát elbszni az éttermezéssel.

tegnap 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!