Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért vannak túlméretezve az...

Miért vannak túlméretezve az ételek az éttermekben?

Figyelt kérdés
Ha csak egy evésre vetítjük akkor mondjuk hogy nincs. De ha reggelizni reggelizős helyre megyünk, bőségesen megreggelizünk. Akkor pár órára rá talán még az ebéd lemenne, ha számolunk levest is, meg desszertet is fúha.. Na aztán akkor este menj el vacsorázni, konkrètan az már gatya lenne. Nem mondom lehetne csinálni pár napig, de utána.
febr. 18. 23:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%

10-es: van, akinek az ebéd a föétekezés, emellett, ha nyaralni megy valaki, akkor szerintem elvárható, hogy jusson idö arra is, hogy délben nyugodtam beülve lehessen ebédelni, ne stressz legyen, ne szigorú idöbeosztás legyen a "pihenés".

A kérdezö általi kajálás szerintem is túlzás, ha étteremben reggelizek (feltehetöen a szállás árában benne van), méghozzá kiadósan, akkor tényleg semmi szükség három fogásos ebédre, meg este is meleg vacsorára.

Amikor nyaralunk, akkor vagy kiadós reggeli után úton vagyunk nap közben és délután 5-6 körül van egy kiadósabb vacsora, vagy egy egyszerü reggeli után délben éttermben ebéd, de egy fogás, esetleg néha valami desszert, de tényleg csak néha, este meg valami könnyü saláta vagy hasonló.

tegnapelőtt 15:30
 12/14 anonim ***** válasza:
16%

Láttam olyan isztrák bácsit, aki ránézett a tányérra, és kérte a főpincért. Ő nem gyerekadagot kért. Ránézésre lehetett vagy két kiló.

Én kisétkű vagyok, de nemegyszer magam is meglepődtem, hová tűnt az a rengeteg kaja, amit kihoztak. És még kértem tortát utánna.

De tudok neked pesti étternet. Rakott burgonya, kb. 40 centis twnyéron. Olyan egy gramm színes kosz. Rajta fürjtojásnyi burgonya, egy darab, egy karika kolbász, egy nyolcad tojás.

Olyan 8000 körül van az ára.

Kéred? Maga szenélyesen a SÉF kreálta.

tegnapelőtt 23:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Mert van aki 60 kiló, és irodai ülő munkát végez, és van aki 90 kiló és egész nap fizikai munkát végez. Nyilván az előzőnek egy adott adag lehet sok, a másiknak meg lehet kevés lesz...
ma 15:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Az adagokat úgy méretezik, hogy aki egy fogást eszik és nagyobb e´tváyga van, az is jóllakjon töle.
ma 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!