Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha egy étteremben beleettünk...

Ha egy étteremben beleettünk az ételbe és rájöttünk hogy nem azt hozták ki amit rendeltünk ki kell fizetni vagy jogunk ezt megtagadni?

Figyelt kérdés
ápr. 23. 10:14
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
76%
Mi lett enbek a vége ?
ápr. 23. 13:11
 22/52 A kérdező kommentje:
Az illető csak szemrehányást tett, igényt nem fogalmazott meg.
ápr. 23. 13:13
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
A kulturált módja a reklamációnak a tányéron A alakban elhelyezett evőeszköznek, úgy, hogy a kés pengéjét a villa fogai közé akasztod. Mondjuk levesnél éppen egyik sincs kéznél, de nehezményezni csak akkor szabad, ha soha többé nem akartok oda menni. Finoman jelezni a csalódottságot persze lehet.
ápr. 23. 13:24
 24/52 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem mindegy mi volt az étlapon, mit kértél és mit hoztak ki. Ha volt halászlé és halleves is, és te halászlét kértél, akkor ki kell cserélniuk.

Ha csak halászlé volt de te hallevesnek gondoltad, akkor nem köteles, valószínűleg le volt írva az étlapon, hogy mit tartalmaz... Esetleg a megnevezésbe lehet belekotni.

Ha viszont megetted a kaja felét, akkor nyilván ki is kell fizetni.

Én meg nagyon régen jártam úgy, hogy nyáron egy étteremben életemben először gyümölcslevest kértem. Előtte sose kóstoltam, nem tudtam, milyennek kell lennie.

Már majdnem az egészet megettem, amikor a férjem belekanalazott a levesembe, amíg várta a főetelet, és azonnal vissza is kopte, hogy romlott.. (erjedt) a leves.

Mindenki nézett rám furcsán, hogy nem vettem észre? Mondtam hogy azt hittem, hogy direkt szénsavas vízből készült, fogalmam sem volt róla, hogy ez romlott...

Persze szóltunk a pincérnek, aki szó nélkül azonnal hozott egy frisset, és elismerték, hogy ez már 4 napos, de a friss még nem igazán hűlt ki, azért kaptam a 4 naposbol. (és valóban meg nem volt annyira hideg az új levesem).

A számlaban egyetlen egy levest sem tüntettek fel, és elnézést is kértek... Utána meg rajtam röhögtek a szénsavas leves gondolatan... 😂😂

ápr. 23. 13:25
 25/52 A kérdező kommentje:
Nálam csak annyi volt hogy az étlapon halászlé volt, de hallevest csináltak.
ápr. 23. 13:28
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

Áruld már el, hogy szerinted mi a külünbség a halászlé és a halleves között.

Sokszor eszek kükönböző helyeken halászlét, sok helyen különböző képpen készítik. Pl.: Baján tésztával.

27/52 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam hallevesnek, hanem az volt.
 28/52 A kérdező kommentje:
Attól függ melyik stílusú válaszoló vagy. Amúgy attól hogy te nem tudod mi a különbség, más még tudhatja,akkor is ha nem szakács az illető.
ápr. 23. 13:30
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

A halászlét nem mikdenki készíti túl sűrűre, mi is úgy szeretjük hogy kevésbé sűrű. Nem hiszem, hogy halleves volt, csak maximum nem olyan sűrű, ahogy ti eszitek. Ez viszont nettó kotekedes.

Ha nem ízlett, legközelebb nem mész oda, vagy nem rendelsz halászlét.

ápr. 23. 13:31
 30/52 anonim ***** válasza:
100%

Ez a bogár és rovar esete.

A halászlé az egy magyaros halleves, csak paprikás, folyami hallból készül. A halleves lehet sokféle más recept szerint készülő.

ápr. 23. 13:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!