Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kávézóban, büfében miért...

Kávézóban, büfében miért húzzák a szájukat ha fizetni akarok valahogy?

Figyelt kérdés

Bármilyen fizetési módot választok sokszor nem jó.

Pl. iszok egy espresszót 500 ft-ért és nem tetszik nekik hogy kártyával fizetnék. De volt olyan is hogy megmondták hogy 700 ft-os kávét kártyával nem fizethetek érte csak készpénzzel. Akkor elővettem egy 10 000-est és arra is húzták a szájukat hogy "kisebb nincs?"

De abba is belekötöttek már mikor apróval fizettem 20-50 ft-osokkal hogy ő mire megszámolja elmegy a fél napja.

febr. 12. 09:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Érthető, hogy egy boltban nem áll rendelkezésre végtelen mennyiségű váltópénz, lehet, hogy volt már 4 vásárló aki 20ezressel fizetett és elfogyott.

Nekem a legviccesebb az volt, amikor egy Pennyben 2000 Ft körüli összegért vásároltam, 20ezret nyújtva kérdeztem, hogy ez jó lesz? (Mert volt nálam 3-4 ezer is, csak fel akartam váltani) Húzkodta a száját, hogy már megint 20-as, jó, hogy nincs nagyobb. Mondtam neki, hogy tudok adni ezteseket is, de nem foglalkozott vele, csapkodva visszaadott a 20-asból.

febr. 12. 13:06
 22/37 anonim ***** válasza:
15%
A kártya miatt azért, mert sokba kerül a vállalkozásoknak a kártyás fizetés. Ha egy 500 forintos kávéért kártyával fizetsz, az nettó veszteség a kávézónak. Ha nem egy Freibe vagy Starbucksba jársz, és azt akarod, hogy fennmaradjon a kávézó, akkor legalább az ilyen kis összegeket fizesd készpénzzel!
febr. 12. 13:21
 23/37 anonim ***** válasza:
32%

Nem azért, de van ahol már a kézpénzes jegyvásárlásért akarnak kezelési kültséget felszámolni.

Ezellen miért nem lázongtok?

febr. 12. 13:47
 24/37 anonim ***** válasza:
77%

Mert bunkó.

Rám egyszer azért szóltak de valami iszonyú ocsmány stílusban, miután kértem egy forró csokit a barátomnak (800 ft), meg egy kávét magamnak (500 ft), hogy azt a kekszet egyem a kv mellé, amit ŐK adnak.

Mondtam nekik bocs, nem fogok gluténos kekszet enni. Fizetek 1300 forintot, akkor ne ebbe az egyszem mentes kekszen akadjanak fenn.

Hogy ÉN mekkora tuskó vagyok, amiért lefujjogom az ő termékét. WTF? :D

Ez hülye.

febr. 12. 14:19
 25/37 anonim ***** válasza:
50%
Nos, 24, vendéglátóhelyen bunkóság és tilos is saját, magaddal hozott terméket fogyasztani.
febr. 12. 14:27
 26/37 anonim ***** válasza:
21%

Nem keresem meg telóról a jogszsbályt, de van benne olyan, hogy aránytalanul nagy összegett visszautasíthat.

És érthető is. 500 forintra adsz egy huszast. 9500 forintot ad oda neked a kasszából. Ha a következő vendég adna kétezret, de nem maradt annyi, akkor mi a megoldás?

febr. 12. 14:43
 27/37 anonim ***** válasza:
91%

"És érthető is. 500 forintra adsz egy huszast. 9500 forintot ad oda neked a kasszából."

Ja csak volt már olyan is, amikor 3800-nál hózta a száját. Volt 2000-esem meg 5000-esem.

Egyszerűen van aki kereskedőnek való, és van aki csak jelen és kifizetve akar lenni.

febr. 12. 14:46
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
#18 Miért akarna valaki pénzt váltani csak azért, hogy az apró húzza a zsebét. Biztos, hogy mindenki azért megy boltba, vendéglátóhelyre, hogy bosszantsa a személyzetet?
febr. 12. 17:10
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
#20 Ha ott van a terminál, az érdekel, tudok-e kártyával fizetni, vagy nem. Az ő dolga, miért nem. #19 vagyok.
febr. 12. 17:12
 30/37 anonim ***** válasza:
97%
"sokba kerül a vállalkozásoknak a kártyás fizetés" - a terminálokat béreljük, és ezeknek a bérlete ingyenes. A kártyatársaságoknak fizetendő jutalék valami piszlicsáré egy ezrelék alatti összeg, a terminálszolgáltatónak a forgalmi jutalék detto, ráadásul minél több a kártyás tranzakció, annál kedvezőbb ez az összeg. Amelyik vállalkozónak ez a havi ezer Ft körüli összeg olyan hatalmas, az ne vállalkozzon egyrészt, a másik meg, hogy a készpénz tárolása, naponkénti pénztárzárás, ezek lekönyvelése, a kerekítési (esetleg tévedésből adódó) veszteség sokkal többe kerül, úgyhogy amelyik vállalkozónak a búmerkedés megér egy plusz ráfizetést, és elfecsérelt időt, az ragaszkodjon továbbra is a készpénzhez.
febr. 13. 04:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!