Kávézóban, büfében miért húzzák a szájukat ha fizetni akarok valahogy?
Bármilyen fizetési módot választok sokszor nem jó.
Pl. iszok egy espresszót 500 ft-ért és nem tetszik nekik hogy kártyával fizetnék. De volt olyan is hogy megmondták hogy 700 ft-os kávét kártyával nem fizethetek érte csak készpénzzel. Akkor elővettem egy 10 000-est és arra is húzták a szájukat hogy "kisebb nincs?"
De abba is belekötöttek már mikor apróval fizettem 20-50 ft-osokkal hogy ő mire megszámolja elmegy a fél napja.
Én megértem mindkét oldalt. Bár amióta kártyás fizetés szinte mindenhol lehetséges nincs ilyen gondom. De korábban volt, hogy nagyobb címletem volt, nem tudtak visszaadni. De akkor mit csináljak? Máshol se váltják fel.
De dolgoztam diákként többször is boltban és egyszerűen nincs annyi váltópénz, ami elég lenne. És nincs hol váltani. Egy idő után már bankban sem akartak váltani. És persze az is egyértelmű, hogy sokaknak lenne aprója, csak fel akarják váltatni a nagy címletüket.
11!
Te miről beszelsz? Nem kell kiflit vennie a szomszéd boltban, hogy nálunk fizessen. Ha fagyit akar venni, akkor jöjjön be és vegyen fagyit, mindig megoldottam, hogy vissza tudjak adni. A probléma azzal van, akinek nem kell a fagyi, hanem pénzt akar váltani és amikor erre nemet mondok, akkor közli, hogy vesz egy gombóc fagyit.
"És az is logikus hogy nem akar elfogadni 10nél több fémet. 20nál többet nem is köteles, benne van a törvényben."
Persze, az meg nincs benne, hogy kézenállva nem huggyozhatok a nyakamba, mégsem teszem.
Az ügyfélnél a pénz, nálam az áru.
Én szereném a pénnzét, ő az árut máshol is megkapja.
15# szerintem arra reagált, amit én írtam.
2#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!