Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért a vendégnek kell alkalma...

Miért a vendégnek kell alkalmazkodnia a vendéglátóhely adminisztrációs rendjéhez?

Figyelt kérdés

Többször olvastam, hogy sok helyen nem lehet külön fizetni, mert a vendéglátó adminisztratív rendje nem teszi lehetővé. Ne azt válaszoljátok, hogy van olyan számítógépes program, amivel ezt a vendég(!) megoldhatja. Ha a vendég is meg tudja oldani, oldja meg a pincér!

Nem egyszer előfordult, hogy kártyával fizetve nem tudtam borravalót adni. (Én jártam jól). Ez miért a vendég gondja? Erre nem megoldás a szervízdíj, az más kérdés.

#külön fizetés kártyával #borravaló kártyával
2023. szept. 10. 19:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Prágában ez májusban úgy működött, hogy a pincér mind a hatunkhoz letett egy-egy számolócédulát, és felírta, ki mit kapott. Aki egyedül volt, fizette a sajátját, én szóltam, hogy közösen fizetünk a feleségemmel, összeadta gond nélkül a kettőnkét.

Nem rokkant bele a pincér, nem omlott össze a Világ számítógépes rendszere és nem forgott visszafelé a Föld. (És ott is volt szocializmus).

2023. szept. 11. 16:51
 12/25 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a máskor oly fontos borravaló kérdésre nem reagált senki.
2023. szept. 11. 17:06
 13/25 anonim ***** válasza:
75%
#5 Ugye attól, hogy a pincérnek nincs kedve a számlát megbontani, még dupla borravaló JÁR?
2023. szept. 12. 10:58
 14/25 anonim ***** válasza:
17%
A kártyás borravalót amúgy sok helyen eleve nem kapják meg, azért mondják hogy van, mert sok embernél nincs készpénz és így plusz profitot szerez a hely.
2023. szept. 12. 11:18
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Borravaló akkor jár, ha a vendég elégedett volt, mindegy, hogy egyben vagy külön fizetés van. Én egyébként nem adok borravalót, ott a szervízdíj, még azon felül mit akarnak?
2023. szept. 12. 12:01
 16/25 A kérdező kommentje:
#16 Ha nem fizethetek úgy, ahogy nekem kényelmes, nem vagyok elégedett. A korábbi kedvező benyomást is tönkre teheti az ilyen pincér-viselkedés.
2023. szept. 12. 13:59
 17/25 anonim ***** válasza:
17%
És szerinted a pincér dönti el, hogy milyen módon fizethetsz? Nem lehet hogy a főnöke?
2023. szept. 12. 14:29
 18/25 A kérdező kommentje:
#18 Ez legyen az ő gondjuk!
2023. szept. 12. 14:30
 19/25 anonim ***** válasza:
85%
Voltam olyan helyen, ahol elméletileg (weboldal, közösségi oldal... stb.) lehet kártyával fizetni, majd fogyasztás után közölték, hogy csak kp. Ez így szerintem nem korrekt.
2023. szept. 12. 17:44
 20/25 Dorian Gray ***** válasza:
36%
Azért itt több kérdés felmerül. Először is én ilyet még nem láttam, pedig 10 éve tolom a vendéglátást. Azt viszont tudom, hogy a front személyzet kimondottan utálja a számlát bontogatni, amikor a végén találják ki. Mert a probléma az szokott lenni ilyen esetben, hogy a csoportok max 5-10%-a mondja meg előre, hogy külön fizetnének. Ez könnyű eset, mert külön számlákra ütik be a gépbe. A probléma az, amikor a legvégén nyögik be, hogy ja igen 10-en vagyunk meg ömlesztve rendeltünk mindent, de külön külön fizetnénk. Szóval szerintem ezen nem kell csodálkozni, hogy nem szeretik a pincérek. Előre meg kell mondani és kész.
2023. szept. 14. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!