Ha a pénz nem számítana inkább otthon főznél vagy éttermekbe járnál, házhoz rendelnél?
Mielőtt ennyire elszabadultak az árak, megtehettük, hogy rendeljünk amikor csak akarunk.
Változó volt, hogy valami gyorsételt-pizza, hamburger, gyross, vagy menüt rendeltünk, vagy épp főztem. A rendelt ételre is rá lehet unni, egy idő után hiányzik a saját koszt. Aztán mikor kifogytam az ötletekből, vagy nem volt úgy időm, kedvem, akkor rendeltünk. De csak rendelt ételeken, saját ízek nélkül nem lehet hosszú távon bírni.
Is-is.
Sok ételt úgy szeretek enni, ahogy mi készítjük, tehát nekem egy éttermi húsleves/bolognai/paprikás csirke sosem lesz olyan, mint amit én főzök meg.
Ja, és csak étteremben gondolkodnék, a menza részemről kizárva, nem jönnek be a menza-jellegű és minőségű ételek, én sosem ettem még ilyenből jót.
De persze, ha anyagilag beleférne fejenként 1800-3000 forintos kaja, többet rendelnénk, csak hát na, egy 2500 forintos gyros tál árából én 2 napra főzők kettőnknek ebédet, és hosszú távon azért nem fér bele, hogy duplaanyit költsek kajára, mint most.
Így kb. havi egyszer rendelünk.
Összességében azt mondanám, hogy én mindenképp otthon főznék.
Ennek az oka az is, hogy szeretek főzni, sütni, viszont emellett cukorbeteg is vagyok. Ha szénhidráttartalmú ételről van szó, akkor jobb, ha én azt megcsinálom magamnak itthon, mert a legtöbb dolgot megtudom csinálni úgy, hogy a vércukorszintemre kedvezőbben hasson. Szerencsére pl. ha tésztaételekről van szó, vagy pizzáról, akkor több étteremben is lehet kérni teljes kiőrlésű tésztát, de itthon általában még ideálisabban el tudom készíteni.
Viszont, nyilván van sok étel, ahol nem a szénhidrát van a hangsúlyban, illetve cukorbetegség ide vagy oda, én is néha eszek sima búzafinomlisztes ételeket, szóval úgy összességében azt mondanám, hogy én leginkább új ételeket szeretek étteremből rendelni. Vagyis olyan ételeket, amiket még sosem ettem előtte. Pl. pont egyik nap rendeltem egy tésztaételt, amit még sosem próbáltam előtte. Most pedig kipróbáltam, és nagyon ízlett, és most csak egy dolog van a fejemben: én is tudnék hasonló finomat készíteni? Egyszerűen érdekel, hogy én tudok-e itthon hasonlóan finomat alkotni. Nagyon szeretek főzni, sütni amúgy, imádok új ételeket kipróbálni, kísérletezni a konyhában. Én az étteremből való rendelést inkább ilyen újdonságokra használom, dolgok kipróbálására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!