Mik azok, amik otthon beleférnek, de egy éttermet akár be is zarhatnak miatta?
Földre leeső alapanyag átmosása és felhasználása, ugyanazon deszka és kés használata tisztítás nélkül, mikor egyszerre vágsz húst és zöldséget, de mindkettőt alaposan hőkezeled, a hűtőt minimumra veszed a rezsi miatt, stb.
Itt jegyezném meg, ezek a szabályok nem viccből vannak. Otthon csak te dolgozol a konyhában, míg egy étteremben nem. Plusz egy étterem mások egészségével, szélsőséges esetben pedig az életükkel játszik, lásd a mogyoró allergia tüneteit.
Az elég igénytelen ha a nyers húst ugyanazon a deszkán vágod amin a zöldségeket.
Tisztelt már meg magadat hogy nem betegíted le magad szalmonellával.
#4
A gondos mosogatásról hallottál már?
Ha nincs rendesen elmosva a "húsvágódeszka", akkor a legközelebbi húst ugyanúgy megfertőzheti, mint a zöldséget. Ha meg tisztességesen el van mosva, akkor nincs gond.
Nekem speciel műanyag "deszkáim" vannak, mert azok mosogatógép kompatibilisek, de míg fából voltak és kézzel mosogattam sem volt senki beteg nálunk a főzésem tisztasága miatt.
Persze, véletlenül van kitalálva hogy nem lehet keverni a deszkákat.
Mivel a húst jobb helyen megsütik, ott elpusztul a baktérium.
Sok zöldséget meg nyersen eszel.
De felőlem azt csinálsz amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!