Az mennyire ciki, ha nem tudok a Netpincér futárnak
borravalót adni, mert nincs otthon kp?
Hát tényleg nem trollkodni akarok, de szerintem eléggé az. Főleg, ha egy tök rendes futár fog kimenni akinek szívesen adnál is. Nincs egyik nadrág zsebedben vagy akárhol lerakva 2-300 forint apróban sem?
2020. márc. 6. 12:25
2/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs...99%-ban bankkártyával fizetek és nagyon ritkán van itthon apró.
Szerintem kellemetlen. De más helyzetekben is lehet rossz. Én is kártyával fizetek szinte mindig. De van nálam kevés készpénz. Ha pl. veszek két kiflit 100 forintért a pékségben, ott nem fogok kártyázni. Volt, hogy parkoló automatába kellett bedobnom pénzt, mert nem fogadta el a kártyát. Vagy ruhatár, ahol nem ingyenes. Szóval nem kell nagy összegekkel járni, de az apró nagyon sok helyzetben jól jöhet.
2020. márc. 6. 12:30
Kérdezd meg a kiszállítót, mert pl. taxiban, más helyeken bankkártyás fizetésnél is lehet borravalót adni.
2020. márc. 6. 12:56
Sosem értettem ezt a "nincs nálam kp" dolgot. Olyan életszerűtlen. De hogy ha TUDOD hogy rendszeresen rendelsz, akkor MIÉRT nem úgy intézed hogy legyen otthon némi kp?
2020. márc. 6. 12:56
Ettől függetlenül is kell, hogy legyen otthon némi készpénz, mert bármi történhet a banki rendszerekkel, a kártyaterminállal stb. Biztonsági okokból javasolt mindenkinek legalább egy kevés kp-t tartani otthon.
2020. márc. 6. 13:00
Nem tudom, én eddig ahányszor rendeltem, a futár lényegében meg se várta, hogy találkozzunk - megcsörgetett, hogy itt van a háznál, elindultam kifele, mikor közelebb értem a kapuhoz akkor mindig lerakták a kerítésre, intettek és már mentek is. Ha akarnék se tudnék borravalót adni nekik. :D
Amúgy nekem sincs kp-m általában, itthon van pártízezer forint, de az tíz- illetve húszezresben, pont azért hogy ha behal a bank vagy valami, akkor addig ne haljak éhen. Aprót nem szeretem, régen szenvedtem vele, de csak a probléma volt vele állandóan. Simán a 100 forintos pékárut is kártyával fizetem, gyorsabb is mint a fémdarabokkal szórakozni...
2020. márc. 6. 13:05
Ebből az a tanulság, hogy valamennyi készpénz mindig legyen kivéve az automatából.
Csak egy példa: pisilhetnéked van, muszáj bemenned nyilvános vécébe, ott is kell az apró. Vagy inkább bepisilsz?:)
2020. márc. 6. 13:18
Lehet kártyával is borravalót adni. Egyes terminálokban eleve van ilyen funkció, bár jellemzően külföldön használják, hogy beütik a végösszeget, te pedig beüthetsz egy borravaló összeget ha akarsz. Ha a terminál ilyet nem tud, megkérheted, hogy üssön bele többet.
2020. márc. 6. 13:25
Egyáltalán nem probléma szerintem. Én is mindig kártyával fizetek. Nem szoktam soha borravalót fizetni.
2020. márc. 6. 13:27
Kapcsolódó kérdések: