Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Érezted már úgy, hogy otthon...

Érezted már úgy, hogy otthon jobbakat tudsz enni mint egy jó megítélésű de átlagos étteremben?

Figyelt kérdés

Én már csak olyan helyen szeretek enni, ahol tudnak teljesen újat mutatni, nekem valamiért értékét vesztette egy falusi csárda, mert ugyan azt ugyan abban a minőségben otthon is elkészítem , csak speciális helyekre megyek el pl.: sushi étterem, vagy nápolyi stílusú pizzéria, esetleg speciálisabb távolkeleti éttermek.

Persze akkor ha nem mennyiségben kell főzni, hanem a párommal, szűk családdal értem a vacsorát. Nektek mi a véleményetek?

-egy hobbiszakács.

2023. febr. 7. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Ha hobbiszakács vagy, akkor természetes, hogy ez a véleményed. Viszont az emberek jórészének nem hobbija a főzés, szóval ha anyagilag megtehetnék, akkor inkább ennének gyakrabban étteremben, rengeteg előnye van, pl. nem neked kell bevásárolni, főzni, mosogatni. Vagy egy négytagú család ehet nyolcfélét, nem kell mindenkinek ugyanazt rendelnie.

De persze mindenkinek van kedvenc kajája, ami pont úgy jó, ahogy ő maga/anyukája/nagymamája/akárki készíti, azt persze nem lehet reprodukálni étteremben.

2023. febr. 8. 00:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, én is így gondolom. Ha elutazom, vagy csak napközben úgy alakul, hogy étteremben eszem egy menüt, az még rendben van, de direkt étterembe menni és sokszoros áron azt enni amit otthon is meg tudunk csinálni, már kifejezetten nem szeretek. Ráadásul túrák, utazások során, amikor kénytelen vagyok ilyen helyen enni, többször tapasztaltam, hogy nem is finom az étel, otthon jobban készítjük.
2023. febr. 8. 00:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
#2 Egyetértek, de otthon a saját ízlésem szerint főzök, egy étteremben - jobbik esetben - egy vélt, vagy valós közízlés szerint, rosszabbik esetben ahogy sikerül.
2023. febr. 8. 08:26
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Én megyek, illetve mennék étterembe akár minden nap - bár a covid óta nem voltam - csak nem fér a büdzsébe.

Nagyon jókat tudok étteremben is enni, függetlenül, hogy otthon is meg tudok csinálni bármit, mert a tény, hogy készen elém rakják megfizethetetlen kényelem.

Ellenben azt tapasztaltam, hogy otthon megebédelek/megvacsorázom, akkor jóllakom órákra, az éttermi kaja után meg alighogy hazaérünk nyitogatom a hűtőt. Soha nem fogom tudni ezt megmagyarázni.

2023. febr. 8. 09:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én igen, de én is szeretek főzni. Az étterem csak azért kedvelt nálam, mert "elém teszik és csak meg kell enni" szint.. lustaságból kb vagy időhiányból.

Nyilván vannak olyan különleges helyek amit esélyem nem lenne elkészíteni vagy meg tudni csinálni, de ilyen helyekre kb évente egyszer megyek, mert nincs a közelben nagyváros. (Mondjuk ilyen Pécs, Szeged, BP szint)

2023. febr. 8. 12:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as!

Inkább olyanokra gondolok, hogy a hétköznapi, átlag éttermekben sokszor az édes túl édes, túl sok az olaj, sokszor alkalmaznak gyári ízesítőket, alapokat. Természetesen vannak kivételek, de idegen helyen a szerencsén múlik, hogy milyen helyre tévedünk. Meg azt nem szeretem, hogy pl gesztenyepüré 1200 Ft, ha megveszem a boltban, akkor teljesen ugyanazt, minden nehézség nélkül otthon "elkészítem" 400 Ft-ból. Tudom, hogy az éttermekben kell a rezsire, meg nyereség, nem erről van szó, csak én nem szeretek ilyesmiket étteremben enni. Vagy ásványvizet inni 4szeres áron.

2023. febr. 8. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Én kifejezetten szeretem, hogy ugyanaz az étel valamennyire mindenhol más és más ízű. Természetesen az alap a saját otthoni koszt. De pont az eltérő ízek miatt szeretek étteremben, vagy épp másnál enni.
2023. febr. 8. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

@6 "Tudom, hogy az éttermekben kell a rezsire, meg nyereség, nem erről van szó, csak én nem szeretek ilyesmiket étteremben enni. Vagy ásványvizet inni 4szeres áron."

Ezt a hozzáállást sohasem értettem. Illetve értem én, hogy spórolni kell, nincs senkinek aranybányája otthon, ha meg nem telik rá, akkor nem telik rá. Viszont ha belegondolok abba, hogy rengeteg embernek lenne lehetősége otthon paradicsomot, krumplit, akármit termelni, tyúkokat tartani..., mégsem teszik, pedig rengeteg pénzt takarítanának meg. Aztán ugyanezek az emberek meg azért nem esznek étteremben, mert drága, valahol ez nekem nem áll össze.

(Nem ellened írom, ugye fogalmam sincs a lehetőségeidről. Csak sok ilyen embert ismerek.)

2023. febr. 8. 15:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8-as!

Termesztek otthon paradicsomot, meg néhány dolgot, de nem az ára miatt, hanem sokkal finomabb.

"Aztán ugyanezek az emberek meg azért nem esznek étteremben, mert drága, valahol ez nekem nem áll össze."

Erre kétféle magyarázat is van.

1. Abszolút helytelen a gondolatmeneted. Ha valakinek van pénze mondjuk arra, hogy megvegye a boltban a zöldségeket, csirkét, tojást, stb, az nem jelenti azt, hogy arra is van, hogy étterembe járjon.

2. Én járok étterembe, akár drága helyre is, de azt gondolom, hogy valami pluszt kell kapnom ott, tehát kifejezetten azokat az ételeket nem szeretem, amiket boltban, akár készen lehet venni és az étteremben csak odaadják 3-4szeres áron. Pl cukrászdában vettem már olyan sz*r gesztenyepürét, hogy nem is ettem meg, valami ipari habot tettek a bolti fagyasztott masszára, mindezt 1300 Ft-ért.

2023. febr. 8. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:
65%

Igen. Legfőképpen azért, mert éttermekben gyakran átverik az embert. Pl harcsaszeletnek van kiírva egy étel az étlapon, de tőkehalból, vagy pangasiusból csinálják. Sertésborda, karaj = csirkemell. Kacsacomb, libacomb = csirkecomb

Mostanában egyre gyakrabban tapasztalok ilyet. Inkább veszek igazi harcsa filét, igazi kacsa húst és megcsinálom otthon.

2023. febr. 17. 15:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!