Illik borravalót adni olyan étteremben, ahol az árban benne van a szervízdíj?
Figyelt kérdés
2023. febr. 15. 21:50
11/39 anonim válasza:
Ha nincs mire költened a pénzedet, akkor adhatsz, egyébként felesleges, mert benne van a számla összegében.
12/39 anonim válasza:
Nem kell adni egyszer már jattoltál.
13/39 anonim válasza:
Nem szokás. Ha van szervízdíj, akkor az a felszolgálás díja.
Nekem volt már olyan kellemes meglepetésem, hogy akartunk adni, mert nem láttuk, hogy van szervízdíj. A pincér szólt, hogy ne adjunk.
De olyan is volt, ahol szintén volt szervízdíj. Majd a fizettető pincér 2x is megkérdezte kártyás fizetésnél, hogy számolhat-e hozzá borravalót.
14/39 anonim válasza:
Nem illetlenség, ha adsz, de nem okos dolog.
15/39 anonim válasza:
Ha nincs az árban, akkor se adnék. Ne borozzanak, igyanak vizet!
Én sem kapok plusz pénzt, ha lekönyvelek egy számlát.
16/39 anonim válasza:
Benne van az árban. Jártam úgy, hogy nem tudtam és a pincér visszautasította a borravalót, a szervízdíjra hivatkozva.
17/39 anonim válasza:
udvariasságfüggő de inkább nem
18/39 anonim válasza:
Nem, és általában szólnak is, hogy nem kérik, mert benne van az árban.
20/39 anonim válasza:
Hat en vendeglatasban melozok tizen eve, de nem ismerek olyan felszolgalot aki visszautasitana a jattot. 😀 Csak a szervizdij szetdobva eleg karcsu. Nagyon sokan jattolnak azon kivul is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!