Infláció miatt több borravalót kell adni a futárnak?
Figyelt kérdés
Eddig egy 200ast szoktam adni2022. dec. 4. 16:09
11/21 anonim válasza:
Na megjött a heti borravalós kérdés, amin a fillérszexuálók körbetrombitálhatják a világnak, hogy ők mennyire ruppótlanok.
Ha 12 ezres rendelést adsz le, akkor jó eséllyel Wolton vagy Foodpandán teszed ezt, ami felszámít a szállításért is 10%-hoz közelítő díjat, aminek jó része a futáré. Ezen felül 200-at adni elmegy, bár szerintem manapság inkább 3-500 az "alap" borravaló.
Ha meg 20 fős családi ünnepre rendelsz annyi sültes tálat, hogy az autóhoz négyszer fordul a futár, és a 20km-re lévő étteremből ingyenes volt a kiszállítás, ott igenis illik 10%-ot adni.
12/21 anonim válasza:
9: Attól, hogy kártyával fizetsz, még ugyanúgy elvárják a borravalót.
13/21 anonim válasza:
#10 Nem mindegy, hogy te mész le a kapuba, vagy ő mászik meg 9 emeletet.
14/21 anonim válasza:
@13, nyilván ha felhozza, akkor kap borravalót.
Ha nem, akkor nem.
(10-es vagyok)
15/21 anonim válasza:
Hiába pontozzátok le a 12-esemet. Ez tényállás, hogy attól, hogy kártyával fizetsz, még várják a borravalót. Nem is értem, mi alapján feltételezik egyesek, hogy nem.
16/21 anonim válasza:
#12 & 16 Nem rendelek házhoz ételt (mást sem), nem tudok a futár-borravaló kérdéshez hozzászólni. De, hogy elvárják a borravalót vagy sem, az tény-, és nem véleménykérdés.
17/21 anonim válasza:
16: A lényeg, hogyha van olyan prosztó futár, akinek szokása "plusz fűszert" nyomni azon rendszeres rendelők ételeibe, akik sosem adnak borravalót, attól, hogy valaki mindig kártyával fizet, még ugyanúgy megteszik.
19/21 anonim válasza:
Nem futár vagyok, hanem barista ugyan, de én örülök minden aprónak is.. egyrészt elismerés, másrészt meg ugye nem kötelező dolog, így jól esik ha valaki azt a kevés pár tíz forintot is visszadobja a bödönbe. Az viszont ciki, ahogy a múltkor jártam, mutatom, üres a kassza, nincs apróm szinte (előtte kellett feltörni az adományos kasszát, hogy beváltsuk), és a csávó az utolsó ötforintost is visszakérte, leállt vitatkozni. A borravaló opcionális, de öt forint szerintem senkit nem taszít csődbe..
20/21 anonim válasza:
#19 Egy dolog, hogy kit mi dönt csődbe és más, hogy ami visszajár, az visszajár. Én is meggondolom, hogy otthagyjam-e az aprót, amikor látom, hogy a tekintetükkel "követelik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!