Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Most tenyleg bajban vannak a...

Most tenyleg bajban vannak a vendeglatos ettermek?

Figyelt kérdés
Tenyleg sok bezar a rezsi arak miatt?
2022. szept. 26. 07:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
a Pléhcsárdában eddig is 6 ezer volt egy rántotthús. majd a többiek is elkezdik dekákra mérve adni az adagokat
2022. szept. 26. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Azok fognak bezárni, akik az átlag embereket szolgálták ki. A kisebb vendéglők, kifőzdék... Ők nem tudják kitermelni azt az áremelkedést, ami jelenleg van. Drágább az alapanyag, drágább az üzlet fenntartása, és egyre kevesebb a vendég. Ha a minőségből ad lejjebb, elmennek az emberek. Ha árat emel, nem fogják megfizetni. Veszteségesen nem éri meg csinálni.

A gourmet helyek megmaradnak, mert aki ilyen helyen eszik, azt nem zavarja az áremelés.

2022. szept. 26. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
83%

"A gyengébbek bezárnak, a jobbak megerősödnek"


Nem, a putrik, meg aki lehúzza a dolgozót, a vendéget, meg moslékot gyárt 1 forintból, az éli túl.

Aki normálisan akarná csinálni, azok készülnek zárásra, meg már be is zártak, mert azt képtelenség finanszírozni.


Ez a különbség az elméleti demagóg képzelet, meg a valóság között.


"a többiek is elkezdik dekákra mérve adni az adagokat"


Gondolom annyi közöd van a vendéglátáshoz, hogy sétáltál már el életedben vagy 2-szer étterem előtt.

Mindenki dekára árul mindent, ez az elszámolás alapja. Hogy lehet másképp, szemre ész nélkül? Miket zagyválsz, és ennek mi köze a kérdéshez?

Gondolod, ha egy étterem 3-szorosára emeli az adagokat, akkor abból fog megélni?

Tehát ha egy étterem termel havi 5 millió mínuszt, úgy, hogy 8 milliót költ alapanyagra, akkor ha 20 milliót fog költeni alapanyagra, akkor az 5 millió mínuszból, 5 millió plusz lesz...

Az igen! Hogy ez senkinek nem jut eszébe!

2022. szept. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

#12-es, igen, ez a másik véglet, de ilyenből nagyon kevés van.

Sajnos az átlag étterem, ami túlélésre játszik, mindent meg fog tenni, spórolni fog alapanyagon, szakemberen, energián, amin csak tud!

A szemem előtt zajlik a jelenség, hogy olyan szarból vár építő helyek "mennek" hogy elhányom magam tőle, persze a vendégeknek fingjuk nincs róla mi folyik a konyhán.

Akik meg nem akartak szórakozni ilyen ótvaros dolgokkal , azokból 3 is bezárt, a közvetlen környezetemben.

2022. szept. 26. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
95%
#14, igen... A moékosok is neg tudnak maradni, ahol eddig is sz.rt adtak, mert ahol a szrra is volt kereslet, azokat nem zavarja, ha még rosszabbat kap.
2022. szept. 26. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

A Pléhcsárda hájpolását soha nem is értettem....


Túlárazott túlméretezett adagok, színvonaltalan körülmények között.

2022. szept. 26. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
#8: nem azt mondtam, hogy ugyanaz a baja mindenkinek, hanem hogy bajban vannak ezek a területek, munkakörök.
2022. szept. 26. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
90%

Igen, én cukrászdában dolgozom, 2 hét múlva zárunk (20 éve működött). Csomószor kényszerültünk árat emelni az idén, mert mi is drágábban kapjuk a dolgokat, nem a hasznunk lett több, csak próbáltunk nem veszteségesen működni. De nyilván így az emberek meg nem veszik meg. Bejön a törzsvevő, sorolja megszokásból hogy miket kér, aztán meglátja az árakat, kiakad, és a felét sem veszi meg annak amit akart eredetileg. Többet pedig nem jön. Ez van.

Amúgy is nagyon tudnak reklamálni hogy milyen drága lett a süti, mondja nekem, hogy pár hónapja még csak ennyi meg ennyi volt. Hát kösz, én is emlékszem. Nem értem, ezek az emberek nem járnak boltba? Nem látják, hogy ott is minden drágább? Elhiszem, hogy ennyiért már nem akarják megvenni, de hogy emellé minek nekem kiselőadást tartani azt nem értem. Elhihetik, hogy egyrészt nem én szabom az árakat, másrészt a főnök sem azért emel mert reggel olyan kedvvel ébredt.

2022. szept. 27. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
22%
#18 A főnöknek nem kiakadnia kéne, hanem üzleti modellváltáson törnie a fejét. Azért zárnak be az éttermek, mert semmibe veszik a megváltozott keresletet, inkább marad ugyanaz minden, csak egekbe emelik az árat. Így persze, hogy nem fog hozzájuk senki bemenni, mert miért is mennének. Egy jó üzletvezető tisztában van azzal, hogy nem azt kell erőltetni, ami szerinte jó, hanem azt, ami az ügyfelek szerint jó. A kettő sokszor erkölcsi dilemmába torkollik, de a piacgazdaság már csak ilyen.
2022. szept. 27. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
37%
meg kellene érteni hogy azért nem tudjuk sokszorosítva drágítva megvenni, mert attól hogy minden megdrágult, bizonyos fizetések nem lettek többek. nem követi azt amit nektek emelni kellett, kellene ahhoz hogy ott tartsatok sokakat. megértem hogy veszteséggel sem üzemelhettek, és sajnálom hogy ez mint vevő mint vásárló részéről csak rossz
2022. szept. 27. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!