Most tenyleg bajban vannak a vendeglatos ettermek?
Azok fognak bezárni, akik az átlag embereket szolgálták ki. A kisebb vendéglők, kifőzdék... Ők nem tudják kitermelni azt az áremelkedést, ami jelenleg van. Drágább az alapanyag, drágább az üzlet fenntartása, és egyre kevesebb a vendég. Ha a minőségből ad lejjebb, elmennek az emberek. Ha árat emel, nem fogják megfizetni. Veszteségesen nem éri meg csinálni.
A gourmet helyek megmaradnak, mert aki ilyen helyen eszik, azt nem zavarja az áremelés.
"A gyengébbek bezárnak, a jobbak megerősödnek"
Nem, a putrik, meg aki lehúzza a dolgozót, a vendéget, meg moslékot gyárt 1 forintból, az éli túl.
Aki normálisan akarná csinálni, azok készülnek zárásra, meg már be is zártak, mert azt képtelenség finanszírozni.
Ez a különbség az elméleti demagóg képzelet, meg a valóság között.
"a többiek is elkezdik dekákra mérve adni az adagokat"
Gondolom annyi közöd van a vendéglátáshoz, hogy sétáltál már el életedben vagy 2-szer étterem előtt.
Mindenki dekára árul mindent, ez az elszámolás alapja. Hogy lehet másképp, szemre ész nélkül? Miket zagyválsz, és ennek mi köze a kérdéshez?
Gondolod, ha egy étterem 3-szorosára emeli az adagokat, akkor abból fog megélni?
Tehát ha egy étterem termel havi 5 millió mínuszt, úgy, hogy 8 milliót költ alapanyagra, akkor ha 20 milliót fog költeni alapanyagra, akkor az 5 millió mínuszból, 5 millió plusz lesz...
Az igen! Hogy ez senkinek nem jut eszébe!
#12-es, igen, ez a másik véglet, de ilyenből nagyon kevés van.
Sajnos az átlag étterem, ami túlélésre játszik, mindent meg fog tenni, spórolni fog alapanyagon, szakemberen, energián, amin csak tud!
A szemem előtt zajlik a jelenség, hogy olyan szarból vár építő helyek "mennek" hogy elhányom magam tőle, persze a vendégeknek fingjuk nincs róla mi folyik a konyhán.
Akik meg nem akartak szórakozni ilyen ótvaros dolgokkal , azokból 3 is bezárt, a közvetlen környezetemben.
A Pléhcsárda hájpolását soha nem is értettem....
Túlárazott túlméretezett adagok, színvonaltalan körülmények között.
Igen, én cukrászdában dolgozom, 2 hét múlva zárunk (20 éve működött). Csomószor kényszerültünk árat emelni az idén, mert mi is drágábban kapjuk a dolgokat, nem a hasznunk lett több, csak próbáltunk nem veszteségesen működni. De nyilván így az emberek meg nem veszik meg. Bejön a törzsvevő, sorolja megszokásból hogy miket kér, aztán meglátja az árakat, kiakad, és a felét sem veszi meg annak amit akart eredetileg. Többet pedig nem jön. Ez van.
Amúgy is nagyon tudnak reklamálni hogy milyen drága lett a süti, mondja nekem, hogy pár hónapja még csak ennyi meg ennyi volt. Hát kösz, én is emlékszem. Nem értem, ezek az emberek nem járnak boltba? Nem látják, hogy ott is minden drágább? Elhiszem, hogy ennyiért már nem akarják megvenni, de hogy emellé minek nekem kiselőadást tartani azt nem értem. Elhihetik, hogy egyrészt nem én szabom az árakat, másrészt a főnök sem azért emel mert reggel olyan kedvvel ébredt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!