A növekvő árak mellett egy jól nem lakásra elegendő ebéd min. 1500 Ft-tól kezdődik egy étteremben (lehet, hogy alábecsülöm az árat). Hogyan tudják megtenni más éttermek, hogy közel azonos (kicsit drágább) áron "all-you-can-eat" rendszerben működnek? Ezek számolnak normális árakkal (elosztva)?
Az ilyen éttermek általában a heti felmelegített ételt rakják ki, legalábbis az ilyen svédasztalos helyeken. Itt nálunk van egy étterem ahol vasárnap svédasztal van, bizonyos összegért bármennyit ehetsz, amennyi beléd fér. Azt rakják ki ami a héten nem fogyott el. Szóval ez valójában a kidobott étel minimalizálása, de ha érzékeny belű vagy nem a legjobb opció.
2020. okt. 14. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Az italból. Minden általában túl van sózva, túl van fűszerezve, két okból. Egyrészt... hát nem aznap reggel vágták azt a csirkét, amit délben eléd tesznek. Lehet, a kínálópultban is kint volt már vagy 3-4 napot. A sok fűszer elnyomja a bukéját.
Másrészt pedig az all you can eat az nem all you can drink. Az ital pedig vastagon túlárazott, és ha minden sós és fűszeres, akkor egy normál adaghoz is beversz két üveg ásványvizet, vagy legalább 2 kis kólát (mindkettő darabja 4-500 Ft), és így az étterem máris pénzénél van.
2020. okt. 14. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
De az emberek nem növesztenek még egy gyomrot, csak azért, mert korlátlanul lehet fogyasztani!
Az étel korlátlan (vagy inkább pofátlan) tányérra pakolását meg kifizettetik veled, ha nem bírod megenni, és elpazarolsz mondjuk egy adagnyi ételt!
A másik meg összehasonlítva egy bármilyen olcsóbb menüztetős étteremmel, ahol asztal szerviz van, egy ilyen helyen alapból fele a bérköltség, mert max 1-2 eladót vesznek fel minimálbérért, nem 3 felszolgálót másfélmillióért.
2020. okt. 14. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Italok, spórolós hozzávalók, stb.
Mondjuk azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy 1500 alatt ne lehetne jóllakni. :D
2020. okt. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Abból, hogy ez egy nagy átverés. Csak ott fogyaszthatsz és mindent meg kell enned amit kiszedsz, amint írták, ha többet szedsz, annak plusz ára van. Ha jobban belegondolsz egy átlag ember eszik egy adag levest ami mondjuk 2,5 dl, eszik 2 szelet húst 2 marék körettel. Egy normál étteremben /kifőzdében ezzel olcsóbban kijönnél, mivel hogy az ahol korlátlan fogyasztás van, ott alapból többet fizetsz. Viszont akkor sem fogsz tudni egyszerre megenni 5L levest, 15 kg húst, 40kg köretet meg 25 kg süteményt. Így is úgy is egy adagot fogsz enni.
2020. okt. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
5 Hozzátenném, hogy itt az átlag fogyasztású ember a kulcs, amit leírtam. Hiába van 1-2 zabagép, még akkor is megtérül nekik busásan.
2020. okt. 14. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
A vendeglosok nem szupermarket aron veszik az alapanyagokat … biztos belefer nekik ha csinaljak.
2020. okt. 14. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Mondjuk azért a 2k alatti kategóriában eléggé hulladék AYCE éttermek vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!