Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A vegán éttermek miért néznek...

A vegán éttermek miért néznek ki úgy, mintha egy szekta üzemeltetné őket?

Figyelt kérdés
Két vegán helyre is elkísértem az egyik vegán barántőmet. Óriási képek a falakon vegán gurukról, mintha valammiféle személyi kultusz lenne, plusz halk agymosó zene. Borzalmas volt.

2020. szept. 19. 13:29
1 2
 1/20 Sunshinedoll ***** válasza:
53%

Nem értem, miért gondolod, hogy a vegánság az egy agymosó kultusz. :D A vegánok semmit nem profitálnak abból, ha te vegán leszel, ellenben a több tíz milliárd dolláros húsipar elég sokat profitál abból, ha az ember húst eszik. Ki is akkor az agymosó?

UI: Egy olyan vegán étteremben nem voltam még, mint amit leírsz, pedig voltam egy párban itthon is meg külföldön is.

2020. szept. 19. 18:41
 2/20 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert TE láttál(?) két ilyen éttermet, ennyiböl általános következtetést levonni elég ostoba dolog.

Én jártam legalább 50-60 vegán étteremben (NEM vagyok vegán, de szeretem a vegán kajákat IS), és egyetlen egyet sem láttam, ami megfelelne a leírásodnak.

Csak pár, amiröl találtam képet, egyik sem olyan, mint amit állítólag láttál!

[link]

[link]

[link]

2020. szept. 19. 18:55
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem te még életedben nem voltál vegán étteremben, csak provokálni akarsz!

Egyetlen olyan vegán éttermet sem láttam még, ami szerinted a norma, emellett vegán guruk nincsenek, az egészet csak te találtad ki.

2020. szept. 19. 20:02
 4/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ugyanúgy néznek ki, mint a többi étterem. Én nem vagyok vegán, csak barátnőm kedvéért megyek. De a vegán éttermekben is jó kaják vannak. Még vegán sajtjuk, sonkájuk, tejfölük, stb. is van, és soha nem mondanám meg, hogy nem igazi.
2020. szept. 19. 20:23
 5/20 A kérdező kommentje:
Voltam sajnos, de nem megyek többet :)
2020. szept. 19. 20:38
 6/20 anonim ***** válasza:
95%
Sajnálom hogy rossz élményeid voltak (szerintem tudom is melyik két étteremre gondolsz :D). Én ettem már szinte minden vegán étteremben Budapesten és csak kettőben vettem észre amit megfogalmaztál, valószínű csak nem volt szerencséd és éppen ebben a kettőben voltál. Általánosságban elmondható, hogy a vegán éttermek is egy-egy téma köré épülnek, pl. magyaros, kínai, hamburgerező, stb. Nagyon remélem hogy nem ment el a kedved attól hogy kipróbálj vegán ételeket, nagyon sok szuper hely van még Budapesten! :)
2020. szept. 20. 00:07
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
6-os: tudnál írni néhány konkrét helyet, ahol az atmoszféra is jó, meg a kaja is? Az, hogy milyen tematika, lényegtelen, csak állatmentes legyen. Köszi! (Meg a kérdezö is esetleg kedvet kap egy-két újabb próbára)
2020. szept. 20. 08:23
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Leírnád, melyik éttermekben voltál? Szívesen próbálok ki vegán éttermeket, de ezekben még nem voltam.

A legtöbb vegán étterem, amivel eddig találkoztam, ugyanolyan, mint a nem vegánok. Vannak burgerezők, levesezők, elegánsabb éttermek, menza szerű kifőzdék, ételudvarok, plázai gyorséttermek. Szerintem ránézésre fel sem tűnne, hogy ezek nem átlagos helyek, ha nem lenne kiírva.

Ha a kérdésed nem csak provokáció, akkor írd le, merre laksz, és ajánlunk neked olyan vegán éttermet, ami szokványos hangulatú, és elkísérheted a barátnődet.

2020. szept. 20. 08:25
 9/20 anonim ***** válasza:
34%
Azért, mert valóban erről van szó.
2020. szept. 20. 20:07
 10/20 anonim ***** válasza:
22%
Nézz meg egy több éve vegán életmódot folytató egyént. Pontosan úgy néznek ki, meg úgy is viselkednek, mint a magukat éheztető, koplaltató (elnézést, böjtöt folytató, de lényegében ez tökmindegy), elmebeteg szerzetesek, meg úgynevezett "szent emberek"- elképesztő kívülről nézni ezeket a szerencsétleneket, teljesen be vannak gőzölve. Ez valóban az, ami. Egy destruktív, emberellenes szekta, de most valami miatt nagyon trendi :)
2020. szept. 20. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!