Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tehetek panaszt az ételfutárra...

Tehetek panaszt az ételfutárra ebben az esetben vagy neki volt igaza?

Figyelt kérdés
Alkalmanként szoktam rendelni Foodpanda oldalról az egyik étteremből. Tudni kell, hogy nálam sosincs készpénz, ezért mindig kártyával fizetem ki előre a megrendelt ételt. Időben kiért a futár, le is mentem a kapuba, hogy ne kelljen felmásznia a harmadikra. Átveszem az ételt, majd amikor elfordultam hallottam, hogy azt orra alatt mormolgatta, hogy "smucig g*ci". Erre visszakérdeztem mindössze annyit, hogy "tessék?" Erre felháborodottan megjegyezte, hogy neki még az is kiadás volt, hogy felhívott telefonom és még egy nymvadt készázast sem adtam neki borravalóként. Köteles vagyok borravalót adni minden esetben? Neki volt igaza, vagy írhatok panaszt az étterem felé?
2022. aug. 12. 13:24
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
47%

Nem kell borravalót adni. Miért kéne?

Ezek után meg már csak azértsem adnék, mert gyáva bunkó.

2022. aug. 13. 16:23
 32/39 anonim ***** válasza:
97%
en mindig szoktam adni borravalot...DE szerintem abszolut nem muszaj, es valojaban enis ugy adok hogy kozben azt gondolom minek is adok? hiszen ez a munkaja, ezert kap fizut. Ha a fogorvos betömi a fogadat akkor felallsz a szekbol es adsz neki borravalot? Es ha valaki ilyenkor avval jon, jaj de hiszen keveset keresnek.... hat akkor egyreszt ugy gondolom es en mert jobban keresek meg is szenvedtem erte kiultem az egyetemet sokat melozok...nem az en hibam hogy o "csak" kiszallit. Es azonkivul az is lehet hogy eppen aki rendel ugyanugy "csak" futar vagy pincer es alig van penze akkor o miert adhon borravalot.... szerintem ez a borravalo kultura nagyon gaz :)
2022. aug. 13. 21:19
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
32es, nem csak olyan rendel aki tele van pénzzel. Bár én speciel megrendelem 3000ért a nagy adag kaját és 4x jól lakom belőle, kb ott tartok vele, mintha magam főznék.
2022. aug. 13. 22:02
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Ő egy futár, aki azért kapja a fizetését, hogy kiszállítsa az ételt az étteremtől a megrendelő lakásajtajáig. Ha nem tetszik a fizetése vagy a feltételek (pl. magának kell fizetnie a telefont), akkor azt a főnökével tárgyalja le, ne velem. Én se smucig g*cizem le a megrendelőnket, ha nem nyom a kezembe plusz egy ezrest, amikor megveszi a többszázezres értékű termékünket. Meg van határozva az ár, arra kötünk szerződést. Pedig biztos van plusz 1000 forintja, ha 800ezret ki tudott fizetni a termékért... (nem.) Ha keveslem a fizetésem megbeszélem a főnökkel, vagy keresek másik munkát.

A borravaló egy plusz, ami az extra jól elvégzett munkáért jár, vagy ha tényleg mondjuk arról van szó, hogy a pincérfiú jófejségből elugrott hozzám a kajával, mert valamiért nem tudtam elmenni érte én.

2022. aug. 14. 17:59
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Na ez az. A borravaló egy bónusz, amit ki kell érdekelni, pl pontosan szállít, illedelmesen viselkedik, stb. Hát a bunkó viselkedése pont ilyeneknek ellenkező...
2022. aug. 14. 18:06
 36/39 anonim ***** válasza:
4%

Srácok nem muszáj borravalót adni, de majd meglátjuk ha drágul a kiszállítás, mert nem lesz ember akkor majd mit szóltok.vagy ha a mekiteket a futár nem viszi fel a negyedikre,mert nem lesz ilyen szolgáltatás.

Tudjátok a kedves vendéget felhívom,hogy megjöttek 10 percig nem jön ki a kertes házból

Vagy a kedves vendég beenged a lakótelep kapuján nagy nehezen,újra csengetsz a lepcsohaznal és nem reagál semmit.ott szobrozol percekig,majd félkész a 4.emeletre,és sehol senki.nyilvan a kedves vevőnek ilyenkor se kell jattoljon,mert ő fizet.

De majd megnézzük,ha 1000 Ft lesz egy kínai,Meki ,gyros kiszállítása alapdijon.

A futár most úgyis milliomos.a vevő is milliomos,ha már megteheti hogy rendelgessen

2022. aug. 16. 20:31
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha drágul a kiszállítás és nem éri meg nekem, akkor elmegyek érte vagy nem rendelek. (Ahogy teszem egyébként most is, mert nekem már a 600 forint sem éri meg.)

De ha rendelek, akkor jelenleg is azért rendelek, mert az adott helyzetben éppen mégis megéri azt a 600 forintot, hogy kihozzák nekem. A 600-at, mert az az ára annak a futárnak (legalábbis, amit én fizetek meg az árából). Borravalót akkor adok, ha különösen jól végezte a munkáját, például szuperhamar odaér, vagy akár pl. felszalad a lift nélküli házamban a 4-re. És ezzel még mindig kiemeltebb pozícióban van, mint sok más munkakörben dolgozó ember, aki szintén tudja különösen jól végezni a munkáját, mint pl. mondjuk egy ruhabolti eladó. Lehet ugyanolyan kedves és segítőkész, mégsem adunk neki borravalót, akkor sem, ha 20 ruhát próbáltunk fel, amit neki össze kell hajtania, vagy ha segített megtalàlni a megfelelő méretet.

2022. aug. 17. 06:54
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Már biztos leírták mások is de a borravaló NEM jár, hanem ADHATÓ. Ha kevés a fizetés, vagy sok a saját költség rendezze a főnökével! Sok más munkakör is van, ahol nem kell emberekkel foglalkozni.
2022. aug. 17. 20:27
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Foodpandán úgy elszálltak a kiszállítási árak, hogy a borravalót véleményem szerint semmi nem indokolja már.

Ha pedig konkrétan lement a kérdező a kajáért, akkor végképp nem értem mire járna a borravaló. Az volt a futár dolga amiért a fizetést is kapja, hogy elvigye az épületig a kaját.

Ennyi erővel mindenhol adjál 200-300 ft-ot mindenkinek.

Amúgy 2022 van, fiatalabbak körében teljesen evidens dolog, hogy kártyával fizetünk. Ha kártyával fizetsz szignifikánsan nő az esélye annak, hogy nem vagy tele random fémpénzekkel.

Wolt, foodpanda etc...

Szépen hígul a szakma amúgy, felénk az utóbbi fél évben 2-3x annyi futár lett mint régen. Cserébe jöttek a több órás várakozások, összedőlt kaják, kihűlt pizzák, 800-1000 Ft-os kiszállítási díjak.

2022. aug. 23. 16:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!