Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tehetek panaszt az ételfutárra...

Tehetek panaszt az ételfutárra ebben az esetben vagy neki volt igaza?

Figyelt kérdés
Alkalmanként szoktam rendelni Foodpanda oldalról az egyik étteremből. Tudni kell, hogy nálam sosincs készpénz, ezért mindig kártyával fizetem ki előre a megrendelt ételt. Időben kiért a futár, le is mentem a kapuba, hogy ne kelljen felmásznia a harmadikra. Átveszem az ételt, majd amikor elfordultam hallottam, hogy azt orra alatt mormolgatta, hogy "smucig g*ci". Erre visszakérdeztem mindössze annyit, hogy "tessék?" Erre felháborodottan megjegyezte, hogy neki még az is kiadás volt, hogy felhívott telefonom és még egy nymvadt készázast sem adtam neki borravalóként. Köteles vagyok borravalót adni minden esetben? Neki volt igaza, vagy írhatok panaszt az étterem felé?
2022. aug. 12. 13:24
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
84%
2, 6 és hozzátok hasonló okosnak mondanám. Az a "szegény" futár 400-600 ezreket keres havonta, ne pampogjon 200 Ft miatt...
2022. aug. 12. 14:11
 12/39 anonim ***** válasza:
96%

Véleményem szerint nem volt igaza. Ahogy fentebb is írták már, természetesen az etikett bizonyos helyeken & helyzetekben megkívánja a borravalót, a legtöbb esetben én is szoktam adni mindig, azonban egy vendéglátásban dolgozónak - legyen az pincér, futár, stb. - sincs joga ahhoz, hogy jogot formáljon a kötelező borravalóra, ahhoz meg főleg nem, hogy felháborodjon a hiánya miatta.

De úgy gondolom, hogy panaszt tenni emiatt felesleges, nem kell foglalkozni vele, remélhetőleg többet nem fordul elő veled.

2022. aug. 12. 14:16
 13/39 anonim válasza:
94%
8# és akkor szerinted a futár csak a borravalóból él?
2022. aug. 12. 14:18
 14/39 anonim ***** válasza:
14%
11-es te nagyon ostoba vagy,elmondanàm hogy a legtöbb helyen 200 alatt kapnak,honnan szeded hogy 4-600 ezreket??? Ausztriàban lehet,de ez itt orbània!!!Mindenki futàrnak àllna havi fél millióért...
2022. aug. 12. 14:19
 15/39 anonim ***** válasza:
94%

Az étteremnek hiába írsz, mert ha nem közvetlenül tőlük rendeltél (márpedig ezt írod), akkor nem ők alkalmazzák a futárt. A Foodpanda tud ezzel bármit is kezdeni, ha egyáltalán valaki.

Egyébként szerintem neked volt igazad. A korábban válaszoló okoskodóknak jelezném, hogy a legtöbb esetben a szállítás nem ingyenes, kb 600-1200 Ft között szokott lenni mostanában. A futárnak pedig valóban az a dolga, hogy kiszállítsa az ételt, megjegyzések nélkül. Az lett volna normális, ha megköszöni, hogy lement a kérdező, nem hogy még neki álljon feljebb.

2022. aug. 12. 14:21
 16/39 anonim ***** válasza:
74%
Foodpanda futárról volt szó itt pl, exem pedig az, tehát onnan veszem, hogy láttam mennyit keresett vele az elejétől kezdve ... ostoba pedig te vagy...
2022. aug. 12. 14:23
 17/39 anonim ***** válasza:
14%

Na már megint itt a szokásos spúrmagyar kérdés.

Kérdező, remélem troll és nem ilyen ostoba vagy, hogy nem tudod, hogy kártyás rendelésnél is lehet borravalózni. Ott van a rendelési oldal végén.

Aki annyira sóher, hogy nem fér bele neki a borravaló, az ne rendeljen ételt, mert nincs elég pénze rá. Az országban annyira az etikett része, hogy a "fizetésüket" (ezen is látszik, hogy a nagy borravalóellenes okosok mennyit tudnak a rendszer működéséről) is annak a feltételezésével kalkulálják.

2022. aug. 12. 14:25
 18/39 anonim ***** válasza:
29%
A 11-es olvasott valami cikket egyszer arról, hogy a heti 60 órát letoló őrültek megkereshetnek ennyit és azt a körítést, meg a tényt, hogy AZT IS BORRAVALÓVAL EGYÜTT ÉRTIK kényelmesen elfelejtette.
2022. aug. 12. 14:26
 19/39 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az emberek tisztában vannak ezzel, de az hogy a munkáltató nem fizeti meg rendesen az alkalmazottjait a borravaló miatt, az még mindig nem a mi hibánk. Lehet a rendszeren kéne változtatni?

2022. aug. 12. 14:27
 20/39 anonim ***** válasza:
83%
18as, a 11es nem cikket olvasott hanem látta a konkrét fizetést több hónapban is, kényelmesen elsuhantál a válasz felett ahol le írtam már...
2022. aug. 12. 14:38
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!