Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tehetek panaszt az ételfutárra...

Tehetek panaszt az ételfutárra ebben az esetben vagy neki volt igaza?

Figyelt kérdés
Alkalmanként szoktam rendelni Foodpanda oldalról az egyik étteremből. Tudni kell, hogy nálam sosincs készpénz, ezért mindig kártyával fizetem ki előre a megrendelt ételt. Időben kiért a futár, le is mentem a kapuba, hogy ne kelljen felmásznia a harmadikra. Átveszem az ételt, majd amikor elfordultam hallottam, hogy azt orra alatt mormolgatta, hogy "smucig g*ci". Erre visszakérdeztem mindössze annyit, hogy "tessék?" Erre felháborodottan megjegyezte, hogy neki még az is kiadás volt, hogy felhívott telefonom és még egy nymvadt készázast sem adtam neki borravalóként. Köteles vagyok borravalót adni minden esetben? Neki volt igaza, vagy írhatok panaszt az étterem felé?
2022. aug. 12. 13:24
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy szóvá merem tenni, ha valaki szerintem bunkó volt. Amúgy, ha étteremben vagyok, akkor direkt szoktam mondani, hogy 10%-kal több összeget üssenek a terminálba. Itt viszont előre fizetek és nem tudok adni. Teljesen készpénzmentes vagyok. A semmiből nem tudok adni.
2022. aug. 12. 14:47
 22/39 anonim ***** válasza:
89%
11es vagyok, még annyi, hogy ha igaza is van a futárnak, akkor sem kéne így viselkedni... attól nem lesz jobban igaza, ha bunkó ...
2022. aug. 12. 14:49
 23/39 anonim ***** válasza:
96%
Nem volt igaza a futárnak ezzel a viselkedéssel, de nem hiszem, hogy sokat elérsz a panasztétellel.
2022. aug. 12. 14:53
 24/39 anonim ***** válasza:
24%

#19, attól még, hogy a rendszer változtatásáról sopánkodsz még a "régi" működik most.

Gondolom a gyerekmunkát is hevesen elítéled és azt kívánod, hogy szűnjön meg világszerte, aztán mégis boldogan veszed meg a 2490Ft-os H&M pólókat a plázában, meg 790-ért a kínaiban, mert milyen jó üzlet már és hülye aki négyszer ennyit fizet értük...

2022. aug. 12. 14:54
 25/39 anonim ***** válasza:
78%

Nem volt igaza. Semmilyen körülmények között nincs joga így megnyilvánulnia az ügyféllel szemben.

Az viszont igaz, hogy illett volna borravalót adni.

Másrészt sokszor én sem adok, mert van pár nagyon pofátlan futár, akik olyan rossz szájízt hagytak maguk után, hogy miatt sajnos igazságtalanul "büntetem" a többit is. Pl. volt, aki egyszerűen nem adott vissza 500 forintot (még régebben, akkor nagyobb pénznek számított). Nem kérdezett vissza, hogy mennyit adjon vissza vagy valami, egyszerűen eltette a pénzt és kész.

(De más "borravalós" szolgáltatásoknál mindig szoktam adni borravalót.)

Szóval vállalom, hogy egy smucig g*cinek tartson, de ezt azért nincs joga a szemembe mondani.

2022. aug. 12. 15:04
 26/39 anonim ***** válasza:
92%

Nem volt igaza. Nem a te dolgod finanszírozni a költsegeit.

Te fizettél a szolgáltatásért, nem ingyen vitték ki.

Senki se lesz smucig, mert nincs nála aprópénz. És se járok apróval. Mindig kártyaval fizetek. Némi papírpénz van nálam a biztonság kedvéért. Adjak egy 10 ezrest, hogy adjon vissza 9800-at??

2022. aug. 12. 15:05
 27/39 anonim ***** válasza:
97%

Nem sopánkodok, szimplán csak amíg életben tartjuk ezt a rendszert addig működni is fog. Egyébként én adok borravalót, ha a futár kedves volt, ha bunkó akkor nem. Mert a borravaló nem jár , hanem extra ha “kiérdemlik”(ezalatt azt értem, hogy köszön, illedelmes és nem érzem azt hogy szívességet tesz azzal, hogy elvégzi a munkáját). Engem az bosszant csak, hogy a munkáltató nem fizeti meg rendesen ezért “alap” a borravaló. Nem az. Az plusz “jutalom”.

És ne “gondolj” ismeretlenül, mert használt ruhát vásárolok.

2022. aug. 12. 15:10
 28/39 anonim ***** válasza:
11%
cool story bro
2022. aug. 12. 15:19
 29/39 anonim ***** válasza:
86%

Amellett, hogy nem vagy köteles borravalót adni, lehet a foodpandában is ám adni, de

- nem alkalmazottak, nincs fix bérük, de meg vannak fizetve

- nyugodtan leadózhatják a 200 forintokat is (a legtöbb meg is teszi)

2022. aug. 12. 16:01
 30/39 anonim ***** válasza:
86%
Csomó ember nincs megfizetve, mégsem kap borravalót. Ha kap, örüljön. Aki minden nap rendel, az adjon minden nap?
2022. aug. 12. 16:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!