Tehetek panaszt az ételfutárra ebben az esetben vagy neki volt igaza?
#19, attól még, hogy a rendszer változtatásáról sopánkodsz még a "régi" működik most.
Gondolom a gyerekmunkát is hevesen elítéled és azt kívánod, hogy szűnjön meg világszerte, aztán mégis boldogan veszed meg a 2490Ft-os H&M pólókat a plázában, meg 790-ért a kínaiban, mert milyen jó üzlet már és hülye aki négyszer ennyit fizet értük...
Nem volt igaza. Semmilyen körülmények között nincs joga így megnyilvánulnia az ügyféllel szemben.
Az viszont igaz, hogy illett volna borravalót adni.
Másrészt sokszor én sem adok, mert van pár nagyon pofátlan futár, akik olyan rossz szájízt hagytak maguk után, hogy miatt sajnos igazságtalanul "büntetem" a többit is. Pl. volt, aki egyszerűen nem adott vissza 500 forintot (még régebben, akkor nagyobb pénznek számított). Nem kérdezett vissza, hogy mennyit adjon vissza vagy valami, egyszerűen eltette a pénzt és kész.
(De más "borravalós" szolgáltatásoknál mindig szoktam adni borravalót.)
Szóval vállalom, hogy egy smucig g*cinek tartson, de ezt azért nincs joga a szemembe mondani.
Nem volt igaza. Nem a te dolgod finanszírozni a költsegeit.
Te fizettél a szolgáltatásért, nem ingyen vitték ki.
Senki se lesz smucig, mert nincs nála aprópénz. És se járok apróval. Mindig kártyaval fizetek. Némi papírpénz van nálam a biztonság kedvéért. Adjak egy 10 ezrest, hogy adjon vissza 9800-at??
Nem sopánkodok, szimplán csak amíg életben tartjuk ezt a rendszert addig működni is fog. Egyébként én adok borravalót, ha a futár kedves volt, ha bunkó akkor nem. Mert a borravaló nem jár , hanem extra ha “kiérdemlik”(ezalatt azt értem, hogy köszön, illedelmes és nem érzem azt hogy szívességet tesz azzal, hogy elvégzi a munkáját). Engem az bosszant csak, hogy a munkáltató nem fizeti meg rendesen ezért “alap” a borravaló. Nem az. Az plusz “jutalom”.
És ne “gondolj” ismeretlenül, mert használt ruhát vásárolok.
Amellett, hogy nem vagy köteles borravalót adni, lehet a foodpandában is ám adni, de
- nem alkalmazottak, nincs fix bérük, de meg vannak fizetve
- nyugodtan leadózhatják a 200 forintokat is (a legtöbb meg is teszi)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!