1455 Ft egy 22 dekás keszegért, egy jó adag ketchuppal és 2 szelet kenyérrel jó a Balaton parton?
Én 2000 alatt biztos, hogy nem adnám!
Nézd meg, 1500-ért milyen okádék műanyag hulladékot etetnek sok esetben az emberrel!
Ilyen áron halból olyat szoktak adni, mondjuk egy gyerek menübe hal rántott halfalatkák, ami egy kitudja mivel összedarált pép, amiben van 30% hal.
Meg 55%-os "hús"pogácsából hamburger.
Ilyen ételt, ami "az ami" tehát normális alapanyagból van, 2000 alatt nem is lenne szabad adni, mert saját magát aljasítja le a hely.
Plusz kérdés, hogy nyersen 22 deka, vagy már megsülve?
A kérdésből tippelve ez egy büfé jelleg lehet, tehát 99%-ra mondom, hogy megsülve, mert klasszikusan ők dolgoznak ilyen kalkulációval.
Ami azt jelenti, hogy nyersen simán volt 30 deka.
Tehát 1 kilóból (nyersen, mivel ő nyersen veszi!) 3 adag jön ki.
Így még azt se értem, hogy nem veszteséges!
Szerintem jól tippeltem, ránézésre azt mondanám, sülve mérik.
(Büfékben általában így a szokás, mert sült halat mérik le a vendég előtt.
Étteremben szokás inkább olyan kalkuláció, hogy nyersen mérik, úgy bemutatják a vendégnek, megfelelő lesz e, majd sütik.
Mivel az egység is nyersen veszi a halat, és a sütési veszteség kis mértékben eltérő lehet, utóbbi egy hajszálnyival precízebb, konyhai elszámolás tekintetében egyszerűbb eljárás.
Egy büfében, a munkamenet miatt a sütve mérés az egyszerűbb, ahogy pl. szült kolbász esetében is.)
Úgyhogy én vendéglátósként azt mondom, ismerve azt, hogy némelyik büfében milyen pofátlan szarból vár építés folyik, ez abszolút baráti ár, és meg kell becsülni az ilyen helyeket!
Képben vagyok az árakkal, szerintem igen is jo áron van ez, a többihez képest.
Akkor mi a kérdés és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!