Nálunk miért nincsenek gyermekmentes éttermek?
Sokszor annyira jó lenne egy ilyen hely, kikapcsolódni megyek nem pedig azért hogy hallgassam a rikoltozást meg a hangos sírást/ nevetést..
26/n
Felőlem nyugodtan lehetnek gyermekmentes éttermek is, mivel normális nő úgyis tud főzni, a családos meg már tuti és a házi koszt sokkal jobb, mint a drága éttermi xar.
De az tuti, hogy amelyik étterem ezt meglépi, az nem lesz túl népszerű, mert általában az embereknek van családjuk és gyermekük, unokájuk.
Mondjuk akkor szeretnék egy olyan éttermet is, ahová csak gyerekkel lehet bemenni, meg olyat, amibe csak macskával, meg olyat, ami cigó és b-zi mentes, meg ahová a belépés csak túlsúlyosoknak engedélyezett, hogy ők se érezzék magukat olyan rosszul, mint a kérdező.
Vannak felnőttbarát (gyerekmentes csak szebben hangzik) szállodák, így érthető hogy lenne igény éttermekre is. Szerintem akinek van gyereke is szívesen elmenne néha valahova ahol nincs gyerekzaj.
Ezen kár megsértődni, ha 100ból egy étterem ilyen lenne még mindig van 99 másik opció a családosoknak.
Nem merik meglépni ezt az éttermek, mert borzasztóan rájuk szállna a média. Ezzel ugye nyernének vendégeket is természetesen, mert valamennyi igény lenne ilyen helyekre, de ez még Magyarországon baromi rizikós.
Étteremvezetőként én is utálom a gyerekeket, a családos vendég nem jó vendég, de mégiscsak vendég, valamennyi hasznot csak hoz. Csak épp az idegeinket b@ssza szét rendesen még egy jól viselkedő, csendben rajzolgató kisgyerek is, mert 100-ból 95-nek van valami speciális kívánsága (az Ödönke csak üres spagettitésztát eszik, de szigorúan 3 centis darabokra tördelve, vagy Ubulkának nem jó csak rántotthús, de háromszor panírozva). Aztán magyarázd el ezt a szakácsnak, aki a harmadik ilyen után felmond, mert ma nettó két perc alatt talál másik állást.
Igen, a kisgyerekek egyértelműen anyagi veszteségnek számítanak egy étterem számára.
Szerintem azt kéne bevezetni, hogy 5 éves kor alatt 1000-2000 forintot hozzáadni a számlához.
Egy kisgyerek vagy csecsemő plusz munka a konyhának (mert ugye nem lehet sós a sültkrumpli, meg vágd neki félbe a szőlőt meg a paradicsomot)
Plusz munka a személyzetnek, mert egy gyerek maszatol, teleköp mindent kajával amit utána fel kell takarítani, suvickolni az etető széket
És mivel a gyerek hangos, ki is tudja üríteni az éttermet.
Az az egy gyerek, legyünk őszinték, nem fog érdemben fogyasztani, viszont elriasztja a steaket meg egyéb drága ételeket rendelő üzleti vacsorásokat, a randevúsokat...
Általában egy 5 év alatti gyerek még nem nagyon értékeli a konyhaművészetet, és nem tud nyugodtan ülni. Gyorsétteremben még oké, 5 perc alatt esznek és mennek is.
Egy 0-4 éves gyerek mit akar enni? Sültkrumplit, natúr tésztát, csirkemellett, krumplipürét, esetleg párolt zöldséget. Ezért kár étterembe vinni.
De egy 2-3 órás, leülős, több fogásos vacsora alatt kisgyerek inkább frusztrált lesz, unatkozik, fészkelődik, se a beszélgetést, se az ételt nem igazán értékeli.
Egyszerűen nem neki való a közeg, a szülő az önző aki ilyen helyre elrángatja.
#29 még nem láttam ilyet, de jó tudni, hogy vannak. Majd utánanézek, köszi
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!