Mostanában új jelenség hogy az éttermek szervízdíjat már eleve felszámolják. Ezek után adjak még borravalót?
“kell-e borravalót adni, és nem arra, hogy jár(!)-e a borravaló.”
Bocs, de nem ugyanaz a kettő? Gondolom nem arra érted a “jár” szót, hogy lába nő a borravalónak és elkezd járkálni, így átvitt értelemben pedig a “kell adni” szinonimája.
Nem tudom mi a szokás, de én nem szoktam.
Ha már pofátlanul megelőlegezik maguknak a szervízdíjat (a szolgáltatás minőségétől függetlenül), akkor tőlem egy forintot nem látnak pluszba.
A jelenlegi rossz rendszerben ez egy elfogadható megoldás, mert az étel árakból nem tudják megfizetni a pincéreket rendesen, így a borravalóra vannak ítélve.
Azt meg nagyon sokan nem adnak és a szervizdíj így egy jó opció.
Egyedül akkor rossz, amikor erre nem hívják fel a figyelmedet sehol, még az éttlaponi is kicsivel, dőlt betűvel van bele dobva valamai lehetetlen helyre és akkor te azzal a tudattal adsz borravalót, hogy nincs szervizdíj. Tehát sokkal többet fizetsz, mint szeretnéd.
Ez már baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!