Más is a borravaló miatt nem szeret étterembe járni?
Figyelt kérdés
Mármint nem a plusz borravaló összeg miatt amit fizetni kell, hanem nem szeretem a fizetés végén félkómás teli hassal gyorsan kimatekozni hogy mennyi borravalót kell adni. Ahogy észrevettem a kevés borravalót ugyanúgy nem szeretik mintha nem is kaptak volna. Túl sokat meg én nem szeretnék fizetni. A kettő között van az idális 10% amit azonnal ki kell matekozni hogy mennyiből adjanak vissza, az számomra nagyon stresszes. Inkább menüs étterembe megyek ott nincs ilyen kín.2022. jún. 16. 15:15
21/25 anonim válasza:
Nem adok borravalot, mert Delkelet-Azsiaban nem divat....
38F incel
22/25 anonim válasza:
Igazából nem az összeg zavar, mert azzal számolok, hanem
1/ ahol szervizdíj van, többnyire rossz a kiszolgálás, miután biztos a jatt,
2/ zavar, hogy a borravaló "elvárás".
23/25 anonim válasza:
De honnan veszitek ezt, hogy elvárás a borravaló? Amerikában tényleg így van, de nem hallottam arról, hogy már Magyarországon is.
Én amúgy Magyarországon mindig max. 500-at adok, ha a visszajaró azalatti összeg, általában csak szólok, hogy tartsák meg.
24/25 anonim válasza:
Jajjj ugyan már. Felszolgálóként állíthatom, hogy már annak is örülünk ha a vendég normálisan viselkedik. Én kedves vagyok azzal is, aki nem ad jattot és azzal is aki ad, ez nem egy kötelező dolog. És ha kis jattot adnak, 2-300 ft-ot, az is nagyon jó. Hány ember van pedig aki szépen megkér, hogy 10 forinttal kevesebbet adjak vissza. Én ilyen esetben inkább nem adnék, de elfogadom ezt is ugyanúgy és mondom, hogy kedves egészségedre. A legtöbb helyen a fizetésbe ez már alapból bele van kalkulálva sajnos. Erről nem a személyzet tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!