Más is a borravaló miatt nem szeret étterembe járni?
Figyelt kérdés
Mármint nem a plusz borravaló összeg miatt amit fizetni kell, hanem nem szeretem a fizetés végén félkómás teli hassal gyorsan kimatekozni hogy mennyi borravalót kell adni. Ahogy észrevettem a kevés borravalót ugyanúgy nem szeretik mintha nem is kaptak volna. Túl sokat meg én nem szeretnék fizetni. A kettő között van az idális 10% amit azonnal ki kell matekozni hogy mennyiből adjanak vissza, az számomra nagyon stresszes. Inkább menüs étterembe megyek ott nincs ilyen kín.
Engem pont nem érdekel, ha nem szeretik. Nem szoktam 10 %-ot adni, az szerintem sok, főleg, ha alapból többen vagyunk és drágán eszünk. Annyit adsz, amennyit akarsz, ez a vendég döntése kellene, hogy legyen, ezért sem szeretem a szervízdíjas helyeket, ahol alapból hozzácsapják a 10 %-ot.
2022. jún. 16. 17:15
12/25 anonim válasza:
Én képes vagyok kiszámolni a 10 %-ot, mert evégeztem az általánost és nem vagyok diszkalkuliás.
Qrvára nem érdekel semmilyen “borravalószabály”,
Ha elégedett voltam adok amennyit akarok, ha nem voltam elégedett, akkor nem adok semmit. Aztán, hogy erről ki és mit gondol, totál hidegen hagy.
2022. jún. 16. 17:45
13/25 anonim válasza:
"Ahogy észrevettem a kevés borravalót ugyanúgy nem szeretik" Annyi borravaló nincs, amennyivel a pincér, taxis, futár elégedett.
Egyébként annyi borravalót adsz, amennyit gondolsz, a pincér örüljön, hogy kap, és harcolja ki magának a megfelelő fizetést.
2022. jún. 16. 17:50
14/25 anonim válasza:
Ne mond el senkinek, de bármilyen összeg 10% maga a szám amit látsz, csak képzeld azt, hogy az utolsó számjegy eltűnt.
2022. jún. 16. 18:26
15/25 anonim válasza:
Nem érdekel, mennyit illik vagy várnak el.
Ha 500 alatti a számla vége, ezerre kerekíttetem; ha ötszáz fejezi, akkor meg a következő 500-ra.
2022. jún. 16. 19:16
16/25 anonim válasza:
14, oké, csak nem azt fogod mondani, hogy 879 ft borravaló, hanem fejbem hozzáadod a számlához, és ez nem mindenkinek megy.
2022. jún. 16. 19:17
17/25 A kérdező kommentje:
14es de azt még hozzá kell adni plusz azt is figyelni kell nehogy valami hülye összeg legyen, pl. 20 ezressel fizetsz egy 9600 ftos vacsorát na ott mennyit adsz
2022. jún. 17. 06:22
18/25 anonim válasza:
17: én személy szerint 11 ezret. De egyéni elbírálás, ha szeretnél adhatsz pontosan 10560-at vagy 10500-at is.. azert ezek nem túl komoly matematikai műveletek.
Kb ránézésre megmondod (kerekítve), hogy nagyságrendre mennyit kell adni, nem kell fillérre pontosan kiszámolni.
2022. jún. 17. 10:42
19/25 anonim válasza:
.... vagy megvárod míg visszaad, és a pénztárcádból otthagysz egy ezrest az asztalon....
2022. jún. 17. 10:49
20/25 anonim válasza:
Én nem szeretek étterembe járni, de nem a borravaló miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!