Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért sokkal népszerűbb a...

Miért sokkal népszerűbb a McDonalds a Burger King-hez képest?

Figyelt kérdés

Ahol élek, egymás mellett van egy McDonalds és egy BurgerKing is, már évek óta eszek ott szinte minden hétvégén, de az utóbbi időben már csak a BurgerKing-be járok.

Azt vettem észre, hogy a mekiben sokszor nagyon száraz a kaja (burgerek főleg), meg sokkal kevesebbet is adnak. Pl. egy átlag BurgerKing-es nagy burger szerintem simán van kétszer akkora, mint egy BigMac. És valahogy egészségesebbnek is tűnik, lehet hogy hülyén hangzik, de a mekis kaja valahogy olyan "mű" hatást kelt. Illetve ahogy észrevettem a BurgerKing választéka nagyobb is.

De akkor miért szeretik többen a McDonalds-ot? Vagy csak én vagyok így vele?

2022. márc. 15. 17:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem ertem miert faramuci az osszehasonlitas.

Valoban kb 2x annyi meki van mint burger, ettol az tény hogy egy burger tobb forgalmat produkal mint egy meki - azaz nepszerubb.

2022. márc. 15. 20:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de az egész láncot kell nézni, nem egy boltot. Tehát a meki forgalma majd kétszer akkora, mint a bk forgalma, mivel kétszer annyi üzlete van és ugyanakkora a forgalma egy üzletnek.
2022. márc. 15. 22:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ebből még nem derül ki, hogy ha a Burgernek is annyi üzlete lenne, akkor mi lenne. Több üzlet nyilván több forgalmat hoz.

Én éppen ma voltam Mekiben, pedig a Burgert jobban szeretem, de az nincs a közelben. Ha lenne, akkor oda mentem volna.

2022. márc. 15. 23:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát az összehasonlítás jellemzően nem úgy működik, hogy egy létező dolgot egy hipotetikus dologgal hasonlítunk össze.
2022. márc. 15. 23:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Maskepp fogalmazva vilagosabb a helyzet:

A burger uzleteit tobben latogatjak mint a meki uzleteit. Igy tokmindegy melyikbol hany van. (Feltetelezve hogy a tobb koltes tobb vendeget jelent)

2022. márc. 16. 06:29
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
10-es ez nem igaz, nagyon sok bp-i plázában van Burger King. Westendben, Árkádban, Arénában, Corvinban, Mammutban is. Szerintem a nagyobb népszerűség onnan ered, mert régebb óta vannak jelen, illetve egy kisgyermek számára is könnyebben kimondható, hogy voltak a hétvégén mekizni. De úgy látom, egyre kevésbé van jelen ez a különbség.
2022. márc. 16. 07:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
16 os meg mindig a meki nepszeruségét igazolod amikor vilagosan kiderul a szamokbol hogy nem igaz.
2022. márc. 16. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!