Az hogyan lehet, hogy rengeteg vendéglátóhely zárt be, mégis hiány van vendéglátós szakemberekből?
Bármerre járok Bp-n, mindenütt látom, hogy sok vendéglátóhely, (étterem, büfé) tartósan bezárt. Hová lettek a korábban ott dolgozók?
Igaz, nem mindegyikük volt szakember.
A vendéglátóiparban alkalmazottként dolgozni már régen nem vonzó.
Nem a 8 órás munkanap a jellemző, nyitástól zárásig hosszú a nap, és a pénz is kevés, máshol kevesebb munkával többet össze lehet gürizni.
A vendéglátósoknál régi beidegződés, hogy azért kevés a fizetés, mert van borravaló... már régen nincs számottevő értékű jatt, de még forgalom sincs, amiből szintén lehet százaléka a dolgozónak.
Ergo ott van egész nap, pénzt meg alig keres.
Kivételek persze lehetnek, de nem az a jellemző, a jellemző az, hogy már a covid előtt sem volt feltétlenül jó üzlet vállalkozóként sem vendéglátózni, melósként meg pláne nem, nem véletlenül zártak be tömegesen a helyek, a járvány miatti kényszerszünetek elrendelésével csak egy lökést adtak az elhatározásnak, sok vendéglátós már előtte gondolkozott rajta, hogy bezárja a bazárt.
Unokaöcskös pl. szakács, egy év munka után mondta, hogy köszöni, de nem. Nívós pesti étteremben kapott pedig munkát (pont azért vették fel pályakezdőként is, mert nem volt szakember).
Azt mondta, nagyon strapás. Így elment üzletkötőnek (ingatlanpiac).
7-es mennyi volt az árbevétel azon a helyen?
Ha volt 6 alkalmazottad (2 szakács 4 pincér váltott műszakokban) bejelentve már 8.8 millió csak a bérköltséged havonta. Ha esetleg bérelni kell a helyet már 10 millió, rezsit nem számolva, és ez nem egy túl nagy csapat.
Ez napi 1-1,2 milliós forgalom alatt tuti, hogy masszív bukó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!