Amikor egy vendéglátóhelyről megírják, hogy durván túlszámláznak, vagy súlyos higiéniai okok miatt bezárják, miért nem nevezik meg soha, melyik helyről van szó?
Ezt valóban csak az keresi meg így, aki nagyon ráér, vagy valamilyen módon érintett, akár korábbi áldozatként.
30-40 + karakter lenne.
#3 Azzal a néhány plusz karakterrel ezt el lehetne kerülni. Ez többnyire a teljes cikk 1-2%-a.
A hőbörgés kérdését szerintem ne erőltesd!
Nem lehet, hogy a kérdező azért kérdezte, mert nem olyan zseni, mit te?
Szerintem azért kérdezte, hogy a hozzád hasonlóan nagyon okos emberek ÉRDEMI választ adjanak. Te csak sértegetsz mindenkit, válasz helyett.
#6 Nem érzem fellengzősnek a stílusát, de még mindig nem adtál érdemi választ.
Pl. fel vet-e "személyiségi" jogi kérdést, ha kiderül, hogy a hírek túlzottak voltak? A bulvársajtóban ez mindennapos.
Most én is hőbörögtem?
Szerintem amikor ezt megírják a lapok, akkor az még nem "jogerős". Tehát valaki elmeséli a sajtónak, médiának, hogy valahol túlszámláznak, attól az még nem biztos, hogy igaz. Majd akkor lehet igaznak venni, ha erről jogerős bírói ítélet születik.
Hasonlóan van a higiéniai kérdésekkel: jön a nébih, és bezárja. De lehet, hogy csak annyi volt a gond, hogy az egyik kajamintában valami baktériumot találtak, ez ellen persze az étterem tiltakozik, hogy náluk márpedig ez nem lehetséges, erre a nébih jobban megvizsgálja a dolgot, és kiderül, hogy tényleg benézték. Persze addigra már elővigyázatosságból bezárták az éttermet, most persze kinyithatnak megint. (Persze azért a bezárt éttermeknél több gond szokott lenni, de az étterem joga a bezárás ellen tiltakozni és új vizsgálatot kérni.)
De ez csak az én véleményem, lehet, hogy ez hülyeség.
#8 Köszönöm, valószínűleg igazad van.
#1/4/6 1) Azt hiszem, #8-nak van igaza. Mindenesetre nem rég olvastam, hogy a Rákóczi úton bezártak egy helyet túlszámlázás miatt. Ez néhány nap múlva újra kinyit. Ha nem írnak nevet, minden Rákóczi úti helyre rávetül a gyanú árnyéka. Gondolom, Te sem olvasod át a Nébih honlapját, mielőtt valahol iszol egy kávét.
2) Nem kérek bocsánatot, amiért tudok civilizáltan fogalmazni.
#10 Ebben a kérdésben mi a tudálékosság: "Pl. fel vet-e "személyiségi" jogi kérdést, ha kiderül, hogy a hírek túlzottak voltak?"
Nem vagyok jogász, nem ismerem a buktatókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!