Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan kell helyesen, ügyesen...

Hogyan kell helyesen, ügyesen késsel villával enni?

Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 19:01
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Az evőeszközöket fent fogd meg. Ülj egyenes háttal, de hajolj a tányér fölé, hogy ha leesne, a tányérban landoljon. Ne vegyél egyszerre túl nagy falatot a szádba. Mire vagy még kíváncsi? Amúgy nagy illemszakértő azért én sem vagyok, nem is járok étterembe, vagy társaságba...
2022. márc. 6. 19:21
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Nem tudom, én mindent kézzel vagy kanállal eszek.
2022. márc. 6. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Itthon én is kanállal, esetleg villával... (1)
2022. márc. 6. 19:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es tökéletesen leírta, én még kiegészíteném, hogy a könyöködet a törzsed mellett kell tartani, nem így,

[link]

...mert ha csak így tudsz enni, ennél még a kanál is jobb!:D

2022. márc. 6. 19:46
 5/9 anonim ***** válasza:
38%
Az angol kultúrában fordítva használják a villát, azaz a villa fogai lefelé görbülnek használat közben.
2022. márc. 6. 19:47
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

30 évig éltem Angliában és ugyanúgy használják a villát, mint minden értelmes ember szerte Európában!

Amikor vágják/vágjuk a húst, a villa fogai lefelé állnak - nem is tudom, hogy felfelé álló fogakkal ezt hogy lehetne kulturáltan véghez vinni - bekapják/bekapjuk a levágott darabot, utána rálapátolják/rálapátoljuk a köretet a felfelé álló fogú villára.

Az angolok sem a villa hátuljára teszik a garnírungot, mert nem hülyék.

2022. márc. 6. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
4%
ad #6: feltehetően nem vacsoráztál felsőházi tagok estebédjén vagy a királyi családdal.
2022. márc. 6. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Te viszont igen? :D

2022. márc. 6. 20:53
 9/9 ayammere válasza:
100%
Kicsit pontosítsd a kérdést. Csak szépen szeretnél enni az étteremben? Mert, akkor #1 és #6 megválaszolta a kérdésedet. Ha úgy szeretnél enni, ahogy elit körökben, puccos estélyeken szokás akkor nézz meg pár Görög Ibolya előadást és ha tudsz angolul, akkor a The Royal Butler of the Buckingham Palace (Paul Burrell) videóit TikTok-on vagy YouTube-on. Ő egyébként, még azt is megmutatja, hogyan terítsd az öledbe a ruhaszalvétát vagy, hogy hogyan hajolj a tányér fölé.
2022. márc. 13. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!