Melyik ábrán vannak helyesen bejelölve és elnevezve a marhahús-részei?
Oké, és akkor végképp fogalmam sincs mikor mire gondolnak amikor megneveznek valahogy egy húsdarabot a magyar de főleg az angol, amerikai receptekben. Hát még a németben...
Mi az a német könyv?
Nagyapám "hentes és mészáros" képzettségű volt, szolgált a Második Világháborúban is szakácsként. Őt hentesként azért tartották nagyra a régióban, mert a sertést tudta orjára bontani is, és karajra bontani is. Két hentes helyett elég volt Nagyapát hívni egy olyan disznóvágásra, ahol a 3 sertésből kettőt orjára, egyet karajra szerettek volna bontatni.
Szóval a bontástól függ, hogy milyen részei lesznek egy vágójószágnak.
Itt orjára bontották: [link]
Itt karajra bontották a sertést: [link]
Köszi!
Kisgyerekként sok disznóvágást láttam, ahogy visszaemlékszem mindnél ugyanaz történt, atomjaira szedték. Aztán, hogy az orjára vagy karajra??? hátára vágták úgy darabolták. Itt nem az akasztós módi volt a divat.
De a kérdésem a marhahúsra vonatkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!