Mit gondoltok egy marha-pulyka vegyes pörköltről?
Érdemes lenne kipróbálni? Mennyire jó párosítás ez? Ettem már marha-sertés és csirke-pulyka pörköltet.
Marhalapockából és pulyka felsőcombfiléből csinálnám.
Mi az oka, hogy keverni akarnád?
Én két külön pörköltet csinálnék...
Az a baj, hogy nem ugyanannyi idő alatt puhul meg a kétfajta hús.
A csirke-pulyka elég közel állnak egymáshoz. De a pulyka-marha ég és föld.
Biztos nem rossz a két hús együtt, csak külön kéne majdnem készre elkészíteni és utána összefőzni a kettőt.
Most olvastam ezt:
Hozzávalók főre:
150 g birkahús,
150 g zsíros disznóhús,
150 g nyúlhús a hátuljából,
150 g kacsacomb,
6 zöldpaprika,
fél liter paradicsomlé,
só
Megmondom őszintén, a marha+pulyka vegyespöri ehhez képest nem is egy különleges valami. :) A fentebb olvasható birka+disznó+kacsa+nyuszi..pörköltet vonakodva kóstolnám meg. Ezek már nem illenek össze.
Noha marha+pulyka pörköltet még nem ettem, viszont főztem már olyan húslevest, amiben csontos marhalábszár, (csont nélküli) marhacomb, pulykanyak és pulyka alsócombfilé volt. Finom volt! Annyi, hogy a marhát kell előbb a fazékba tenni, aztán csak később a pulykát.
A marha és pulyka vegyespörinél is annyi a lényeg, hogy először csak a marhát kell főzni másfél-két óráig és utána hozzáadni a pulykát. Szerintem simán jó lenne egy ilyen vegyespörkölt.
7-es
Én a tyúkhúslevesbe mindig teszek 1 -2 marha velős csontot és egy pulykanyakat. Isteni íze van!
Lézer Pulyka: erről ez jutott eszembe.... :-DDDDD
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__nemzetek-etele..
"Túróstészta, cigány módra
A Rádió C-ben hangzott el, nem én hallottam, mesélték. Ha nem így volt, akkor is zseniális. Megkérték a hallgatókat, hogy telefonáljanak be, mondják el kedvenc ételük receptjét, és ha tetszik a műsorvezetőknek, akkor nyerhetnek egy napszemüveget. Ez a recept szerintem kettőt is megér.
- A mi kedvencünk a túróstészta - kezdte a hölgy. - Egy nagy üstben felteszem a tésztát főni. Közben egy-másfél kiló füstöltszalonnát feldarabolok, és megsütöm. Mikor kész a tészta, kiszedem, és teszek rá egy csomó túrót meg tejfölt. Ráteszem a sült szalonnát. Aztán ráöntöm a zsírját is. Na, és most jön a lényeg: az egészet vastagonleöntöm jó, csípős marhapörkölttel: ettől lesz igazán finom. Ez a kedvenc ételünk, fel sem kelünk az asztaltól, amíg van belőle. Hiába csípős, a gyerekek is szeretik.
- Rántott hússal esszük - tette hozzá végül, mintegy mellékesen."
:))))))
9-es
Nem lehet az rossz. Én pld. régóta szeretem és rengeteg étterem étlapján is megtalálható a túrós tészta harcsapörkölttel.
De pár éve néztem egy riportot egy neves cigány jazz-zenésszel ( röstellem, de már nem emlékszem a nevére) aki elmondta hogy a kedvenc étele a káposztás tészta lecsóval. Megkóstoltam és azóta ha csak tehetem én is úgy eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!