Van itt vendéglátós?
Igen , itt vagyok, néhány évtizede vendéglátásban dolgozom.
Mi a kérdés?
(Olvastam, hogy a magyarázatban voltak kérdések, valami betanított melósról egy moslékárus helyen, csak ezt nem tudtam összekötni a vendéglátással)
Szóval mit miért csinálunk?
Mert azért én fél Európát végigfőztem, normális éttermekben, de valahogy nem tudok azonosulni a helyzettel!
Pontosan tudom, hogy mára nem csak az ilyen gyorskajázdákban (amiknek alapvetően nincs közük a klasszikus vendéglátáshoz) léteznek súlyos problémák, hanem a hagyományos vendéglátó szakma felhígulása miatt komolyabb kaliberű egységekben is előfordulhatnak hibák,
de azt minden vendéglátós nevében határozottan kikérek magunknak, hogy képzetlen betanított munkásokra használd a vendéglátós jelzőt!!!
Az ilyen emberek évtizednyi tanulásra és tapasztalatra vannak attól a szinttől is, amikor rádöbbennek a dilettantizmusuk siralmas mélységére!
Ez minden vendéglátósra nézve sértés, légy oly kedve , mellőzd ezt a fogalmat, ha betanított élelmiszer eladókról beszélsz!
Az az ember típus vagy ,aki ezzel a mentalitással 50 éves korára mindenkit kioszt.
Volt egy rokonunk,aki már nem él.
A Tescoban olyan műsort vágott le a kasszánál (előttünk állt egy hosszabb sorban)hogy elbújtunk míg fizet,nehogy köszönni kelljen és azt gondolják közünk van hozzá.
A pénztáros utána mesélte,hogy évek óta ilyen.
Minden dolgozó ismeri és úgy terjed a híre,ha bent van az áruházban ,mint piacon a NAV-osoké.
1 Bamba marhában történt.
2 étteremben dolgozik? Igen. Az étterem vendéglátóipar? Igen. Akkor a munkás aki ott dolgozik, vendéglátóiparosként dolgozik? Igen. Azért nem tudom mit vagy úgy oda, burger flipperként.
3 hát nem tudom. Én csak attól mászok falra, ha nem hallgatnak végig, és beleugatnak a mondandómba.
Így működik a kereskedelem/marketing.
Azt nem művészet eladni, amit amúgy is akarsz, azt igen, amire amúgy semmi szükséged/igényed.
A 2-es válaszolóak igaza van.
A Bamba marha egy street food hely, ahol előre fizetsz, vagyis a kasszásnak a dolga, hogy amíg a vendég előtte áll addig adjon el neki amit tud. Az más kérdés, hogy va-e érzéke ehhez, és nem mint valami robot ismételgesse automatikusan a kérdéseket.
A másik, hogy szerintem a rendszere úgy működött, hogy előbb be kellett ütnie, hogy a termék menüben legyen, vagy csak önmagában, a módosításokat amit a konyhára beküld csak utána tudja felvezetni miután ezt beütötte.
A street food legnagyobb gondja, hogy egy képzett vendéglátós nem fog oda beállni, egy gyorséttermi lánchoz képest viszont képzettebb emberek kellenek.
Épp most nyomom az álláshírdetéseket, mert kb képtelenség kedves kasszást találni, vagy olyan betanítandó embert (szakácsnak ilyen helyen ne nevezzük) aki igényes a munkájára.
Iszonyat embererő hiány van, és találj valakit aki tud értelmesen kommunikálni, igényesen ételt készíteni...
Pillanatnyilag ott tartunk, hogy örülök ha kimossa a munkaruáját és nem koszosan áll a pultban, és egy receptet el képes olvasni és pontosan kimérni az alapanyagokat, a kasszás meg legalább köszönni tudjon, meg megköszönni, hogy a vendég nálunk hagyja a pénzét.
Most akkor tulajdonképpen mi is a hiszti oka?
Hogy megkérdezték rendeléskor, hogy nem-e kéred menüben a hamburgert?
Azért ennyire csak nem eseménytelen az életed, hogy erről írtál ki egy fórumkérdést, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!