Egy KÁVÉZÓBAN a barátommal voltunk 19:30-ra mentünk a pincér épp ,hogy kiszolgált minket alig ittuik meg a kávénkat,bejelentette 20 órakor, hogy záróra távozzunk.Ilyet megcsinálhat a vendéglátós?
Hat ott szurtatok el hogy zaras elptt fel oraval mentetek.
Persze hogy megtehet. Ha 8ig van nyitva, akkor 8kor bezar
Én is voltam már röviddel zárás előtt, - csak mert fáradt voltam, és még este dolgoznom kellett egy nehéz, agyilag fárasztó, kimerítő munkán - úgymond "lelökni" egy kávét. Ekkor az egyik pincérlány (akit egyébként még korábbról, egy másik étteremből amúgy is ismertem) közölte, hogy figyelj, az van, hogy 20 perc múlva zárunk.
Mondtam neki, semmi gond, lehúztam a kávét (húzóra, mintha rövid lett volna), fizettem, és távoztam.
Amit pedig 3. mond, az így karácsony előtt fokozottan igaz. Az is más lenne, ha végigeszed a menüt és busás borravalót hagysz, de így karácsony előtt szerintem már a vendéglősöket ez sem érdekli. Nyilván egy este soha nem fog megmenteni egy pocsék szezont, illetve évet (ami mögöttünk van)
Miért ne tehetné meg? Nem fog miattad tovább dolgozni, mert neked a kávézóban van kedved diskurálni.
Sok országban amúgyis meg van szabva, hogy a korona miatt meddig lehetnek nyitva, tehát még büntetést is kapnának.
Konkrétan büntetnek, ha valaki kitolja a nyitvatartási idejét.
A kasszák be vannak kötve a NAV-hoz, azt 8 óra 00-kor le kell zárni!
Az előző, éttermes kérdés is a tiéd, de ott még pincér voltál!:D
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vendeglatas-et..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!