Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy KÁVÉZÓBAN a barátommal...

Egy KÁVÉZÓBAN a barátommal voltunk 19:30-ra mentünk a pincér épp ,hogy kiszolgált minket alig ittuik meg a kávénkat,bejelentette 20 órakor, hogy záróra távozzunk.Ilyet megcsinálhat a vendéglátós?

Figyelt kérdés
2021. dec. 23. 12:18
1 2
 1/12 anonim válasza:
95%
Hát ha 20:00-kor van zárás akkor miért ne tehetné meg? Vagy szerettetek volna ott ülni este 10-ig? Legközelebb menjetek hamarabb és nem fog rátok szólni senki.
2021. dec. 23. 12:21
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Hat ott szurtatok el hogy zaras elptt fel oraval mentetek.

Persze hogy megtehet. Ha 8ig van nyitva, akkor 8kor bezar

2021. dec. 23. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Ha 20:00 a zárás, akkor csak azért nem fog 21:00ig nyitva tartani, mert Ti még beszélgettetek volna még. Gondolj bele az ő helyzetébe, menne haza a családjához vagy csak megpihenni az egész napos szaladgálás után.
2021. dec. 23. 12:27
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Én is voltam már röviddel zárás előtt, - csak mert fáradt voltam, és még este dolgoznom kellett egy nehéz, agyilag fárasztó, kimerítő munkán - úgymond "lelökni" egy kávét. Ekkor az egyik pincérlány (akit egyébként még korábbról, egy másik étteremből amúgy is ismertem) közölte, hogy figyelj, az van, hogy 20 perc múlva zárunk.

Mondtam neki, semmi gond, lehúztam a kávét (húzóra, mintha rövid lett volna), fizettem, és távoztam.

Amit pedig 3. mond, az így karácsony előtt fokozottan igaz. Az is más lenne, ha végigeszed a menüt és busás borravalót hagysz, de így karácsony előtt szerintem már a vendéglősöket ez sem érdekli. Nyilván egy este soha nem fog megmenteni egy pocsék szezont, illetve évet (ami mögöttünk van)

2021. dec. 23. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Igen, csinálhat. Azt is megteheti, hogy záróra előtt bizonyos idővel már nem szolgál ki.
2021. dec. 23. 12:42
 6/12 anonim ***** válasza:
97%
Persze, hogy ezt megcsinálhatja. A nyitvatartás minden kávézónál fel van tüntetve (jó esetben), mielőtt bemész, rá lehet pillantani. Ha rápillantasz a nyitvatartási időre, akkor mindig egy fix időt látsz, nem pedig azt, hogy "9:00-20:00, + ha még valaki maradni akar zárás után, akkor maradhat". A kasszát is bezárják, rendet raknak, és mennek haza az ott dolgozók is. Szóval igen, a vendéglátós megcsinálhatja azt, hogy nem marad ott túlórázni, hanem hazamegy.
2021. dec. 23. 12:57
 7/12 anonim ***** válasza:
94%
Nehogy legközelebb a Bécsi gyorsvonatot akard hogy később induljon neked fél órával!
2021. dec. 23. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
97%

Miért ne tehetné meg? Nem fog miattad tovább dolgozni, mert neked a kávézóban van kedved diskurálni.

Sok országban amúgyis meg van szabva, hogy a korona miatt meddig lehetnek nyitva, tehát még büntetést is kapnának.

2021. dec. 23. 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
95%
Kuld ra a NAV-ot, a TEK-et, es a NEBIH-et is! :))) Mit kepzelnek ezek? A vendegnek mindig igaza van ... :DDD ... (nyitvatartasi idoben!)
2021. dec. 23. 14:01
 10/12 anonim ***** válasza:
94%

Konkrétan büntetnek, ha valaki kitolja a nyitvatartási idejét.

A kasszák be vannak kötve a NAV-hoz, azt 8 óra 00-kor le kell zárni!

Az előző, éttermes kérdés is a tiéd, de ott még pincér voltál!:D

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vendeglatas-et..

2021. dec. 23. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!