Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem érti meg egy csomó...

Miért nem érti meg egy csomó ember, hogy csak olyat rendeljen, ami rajta van a menün, különben a szakács nem fogja elkészíteni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 18. 15:31
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
92%
Jo sajat ceghez egyertelmuen igy all az ember.. Vendeglatasbol sokan leleptek mert hiaba jo a penz szethajtjak az embert nem jelentik be renedesen, nincs fizetett szabi stb.. Aki meg maradt altalaba nem azert mert hu de imadja h boldog a vendeg. Hanem mert massal nem keres 4-500 ezret.
2022. jan. 20. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
#31 Ha csak ezzel a munkával keres annyit, amennyit, akkor ezt a munkát kell tisztességesen elvégezni. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent el kell tűrni, de azt tudomásul kell venni, hogy a vendéglátós, az alkalmazott IS a vendégből él.
2022. jan. 21. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/42 anonim ***** válasza:
93%

Én alapban nem értem, hogy hogy jön ehhez a szakács, mint döntéshozó?

Pedig nem szoktam variálni a rendeléseimmel, eszem ami az étlapon van.


Úgy gondolom (más területen vállalkozóként) hogy a tulajdonos, vagy az általa megbízott üzletvezető szabja meg a vendéglátóipari egységében az ott honos tendenciát, miszerint a vendég óhaja fontos, a rendelkezésre álló alapanyagok és technológiák alapján, vagy mereven ragaszkodnak az étlaphoz és mindenki azt kap ami le van írva.

A közvetítő a vendég és a konyha között a pincér, aki ennek a tendenciának alapján veszi fel a rendelést, a szakács meg megcsinálja, mert ezért kapja a fizetését.


A vendéglátáshoz, ugyanúgy mint a betegellátáshoz érzék és elhivatottság kell, ezeket nem szabad favágás szerűen csinálni.

Aki ezt nem veszi tudomásul, az ezekre a területekre nem alkalmas, így ne ezeket a pályákat válassza!

2022. jan. 21. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/42 A kérdező kommentje:

Tehát normális, hogy a vendég olyat kér, ami nincs, és lehet, hogy alapanyag sincs hozzá.

Azt nem írtam oda, mivel eszembe sem jutott, hogy nyilván ugyanazért az árért.

2022. jan. 21. 13:42
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha NINCS alapanyag, akkor UDVARIASAN szokás közölni vele.

Ha VAN hozzávaló, akkor jobb helyeken elkészítik, amit a vendég kér.

Az "ugyanazért az árért" nem értelmezhető, mert egy étlapon X fogás van, különöző árakon!

2022. jan. 21. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/42 anonim ***** válasza:
87%

33-as vagyok Kérdező és ha a válaszodat nekem adresszáltad, akkor felhívom a szíves figyelmedet az alábbi mondatomra:


"... a rendelkezésre álló alapanyagok és technológiák alapján..."


Nyilván a sarki kifőzdében nem fognak tudni neki cápauszonylevest készíteni.

Ennél érthetőbben nem tudom leírni.

2022. jan. 21. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/42 anonim ***** válasza:
82%

pacal büfében wellington bélszínt kérni hercegnőburgonyával elég csücskös húzás.

ha azonban séf az, aki főz, akkor lehet vigéckedni, mert nem félkész cuccokból lesz összelegózva neki a rendelése.

2022. jan. 21. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/42 anonim ***** válasza:
31%
A kóserba hiába rendelsz fugut.
2022. jan. 25. 04:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/42 anonim ***** válasza:

Velem pont Németországban esett meg, hogy olasz étteremben kis városban kértem ketchupot a száraz pizzájukhoz és nem volt egyáltalán, mert hitvány alapanyagnak tartották. Ezután kértem akkor plusz paradicsomszószt azt meg nem lehet mert nincs rajta az étlapon. Így megettem szárazon a pizzámat.

Az elsőt még megértem ketchup hiányát ha magára ad az olasz akkor bolti ketchup nem igazán vág az étterem színvonalába. De házi pari szószt simán tarthattak volna...


Kérdésre válaszolva:


Ha magyaros éttermben nincs az étlapon de kérsz cigány pecsenyét joggal várhatod hogy megcsinálják a többi étel átlag áráért. De pörköltet már nem kérnék mert az minimum 3-4 óra elkészítés.


Ha viszont egy vietnámi étteremben kérsz pizzát - az nem elvárható megcsinálják. Mert nem vág a profilukba.

De nem is kérnék ilyen helyen nagyon eltérő kaját mert nem abban jók, így nagy eséllyel nem lenne az igazi.


Ne legyél megsértődve ha visszautasítanak azért.

Mert az étlapon van a kínálat ebben jók ezt tudják gyorsan és profin megcsinálni.


Ja és kisebb változtatások köret szósz csere simán belefér.

Főleg ha más fogásokat akarsz összevariálni.

2023. jan. 8. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/42 anonim ***** válasza:

39-es: bocs, de mit értesz az alatt, hogy megetted a pizzádat "szárazon"???

A pizza úgy kész, ahogy megsütik, arra nem "illik" semmit tenni a vendégnek.

2023. jan. 8. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!