Miért nem érti meg egy csomó ember, hogy csak olyat rendeljen, ami rajta van a menün, különben a szakács nem fogja elkészíteni?
Nyilván felfogtam, hogy étterem. :D De én mindkettőre láttam már példát, és nem tiszta nekem, hogy a kérdező melyikre gondol. Kisebb módosításokra (amire szerintem nem igaz, hogy "a szakács nem fogja elkészíteni"), vagy pedig kompletten olyan ételre, amit az adott étterem nem árusít (ez meg nem hinném, hogy tömeges jelenség).
Tipikusan a gyorsétterem az, ahol külön megkérdezik, hogy mit nem kérsz, még egy hamburger vagy Gyros esetén is....
A legtöbben hagymát nem kérnek - én meg a káposztát szoktam offolni.
Nekem pl. vegán ismerősöm variálós. Nem mindenhol van vegán lehetőség, vagy mivel nem egyedül van, nyilván nem mennek salátabárba csak az ő kedvéért. Ő szokott ilyenkor segítséget kérni a pincértől, hogy két köretet összerakni, hogy kiadjon egy étkezést, vagy a sajtos salátából kihagyni a sajtot, vagy valahogy kombinálni a hús nélküli részeket más ételekből, hogy neki is legyen valami izgalmasabb annál, hogy üres sültkrumpli.
Általában azért nem szokott gondot okozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!