Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem érti meg egy csomó...

Miért nem érti meg egy csomó ember, hogy csak olyat rendeljen, ami rajta van a menün, különben a szakács nem fogja elkészíteni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 18. 15:31
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
79%
Lelehet pontozni de szakacs vagyok lassan 10 eve. Eleg sok helyen voltam es altalaba igymegy.
2022. jan. 18. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/42 anonim ***** válasza:
84%
Elvileg az étlap azért van, hogy a vendég ARRÓL válasszon. Vendég vagyok, nem vendéglátós.
2022. jan. 18. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/42 anonim ***** válasza:
95%

#19 Rendszeresen olvasom, hogy a vendéglátóst nem érdekli a vendég pénze. Akkor miért panaszkodnak?

Természetesen halászcsárdában ne rendeljen senki Wellington bélszint.

Ahol rántott hús van, ott elvileg a párizsi szelet nem lehet gond. Fordítva már igen. (Ne azt írjátok, hogy de a rántott hús.....)!

2022. jan. 19. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Svácjban élek, apróbb módosításokat simán elvégeznek az ételen, pl kenyér nélkül szolgálják fel, vagy tesznek rá dupla húst.


Kifizetem, akkor meg?


Ja, hát igen, otthon már azért is szólt a csávó a kávézóban, hogy a kávé mellé ne a saját kekszemet egyem, hanem azt, ami jár hozzá.

Én meg blazírt arccal közöltem vele, hogy akkor hozzon nekem mellé gluténmenteset, de ha nem tud, akkor maradjon csendben, mert kifizetem a kávét, ígyis-úgyis.

2022. jan. 20. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/42 anonim ***** válasza:
82%
#24 Hányszor olvastad bármelyik svájci internetes oldalon, hogy a vendéglátóst nem érdekli a vendég pénze?
2022. jan. 20. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/42 A kérdező kommentje:
Nem apró változtatasokról szól a kérdés, hog mondjuk a görög salátát paradicsom nélkül kéri, hanem, hogy olyat kér, ami nincs. Ami konkrétan egy másik étel. Például curryt kér, de semmi még közelében sincs az étlapon.
2022. jan. 20. 08:36
 27/42 anonim ***** válasza:
62%
En azt nem ertem h ilyen "bator" par vendeg 😅 h bunko pl a felszolgaloval vagy a pultossal vagy kb veszekedve kiharcol vmi variat.. csak szolok h az a kicsaj aki felvette a rendelest valszeg egybol szol a szakacsnak vagy megjegyzest ir a blokkra h ez egy paraszt. En azt mar nem ennem meg.. "Sose baszakodj azzal aki a kajat adja"
2022. jan. 20. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/42 tambi3 ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Valami azt sejteti, hogy a te feladatod lenne elkészíteni a sok baromságot, amit a kedves vendég kieszel.


Ha te kék autót akarsz, és azt mondják neked, hogy vagy elhúzol, vagy pirosat kapsz, te mit szólnál???


Szerény cégem messze áll a vendéglátástól, főleg ipari létesítményeket építünk. Ha a megrendelő halastavat is kér elé rajta híddal és sok-sok náddal, akkor természetesen a legjobb vízszigeteléssel, szűrővel, vízforgatóval, levegőztetővel, a kívánt halfajtákkal fogja megkapni (Pl Siófok, ****** Hotel). Mi nem csak azért vagyunk, hogy a pénzét eltegyük, hanem azért is, vagy főleg azért, hogy örömet szerezzünk neki! Úgy százmilliós nagyságrendben... Azért minket (engem?) bízott meg a munkával, mert így gondolkodunk. Ha néha betévedek hozzá mindig a főhelyre ültet, és ő maga szolgál ki. Nem hozza az étlapot, hanem megkérdezi, hogy "ma mivel kényeztethet".


Tisztelettel javaslom, hogy nézd meg az "Ételművész" című filmet. Nagyon tanulságos, főleg a mentalitást illetően...


Az is igaz viszont, hogy dobtam már ki nyolcvanmilliós megrendelőt az irodámból, de annak is meg volt az oka...

2022. jan. 20. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

28-as: amit te írsz, az lenne a normális szolgáltatás/vendéglátás, amit az itteni szakácsok - feltéve, hogx egyáltalán azok -, meg a többség, az az alja ugyanennek.

Én Németországban élek, itt egy átlagos étteremben is természetes, hogy ha megoldható, a vendég kivánságait figyelembe veszik. Itt ugyanis tudják, hogy az a vendég hoz sok pénzt, aki többször visszajár, mert elégedett volt a szolgáltatással.


Magyarországon is van néhány ilyen hely, és nem feltétlen csak a felső kategóriában, de sajnálatos módon ez a ritka.

(És megkockáztatom, ezért mennek tönkre sokszor igéretes helyek is, megfelelő szolgáltatás nélkül semmi esély a sikeres üzletre)

2022. jan. 20. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/42 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon, és nem szakács vagyok.
2022. jan. 20. 18:57
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!