Szerintetek a vendégnek mennyire kell kedvesnek lennie a felszolgálóhoz?
Figyelt kérdés
Kezdem azt érezni, hogy az a hozzáállás, hogy vendégként örüljek, ha 15 perc után a pultnál felveszik a rendelésemet stb. nekem tesznek szívességet, hiába van meg az alap udvariasság (köszönés, kérek szépen stb.) és a 10% szervízdíj, segítek fel/leadni a dolgokat az asztalnál. Oké, hogy munkaerőhiány van...
Most ezt én képzelem bele, vagy tényleg Pesten sok az ilyen étterem, ahol kb. meg kell húznod magad és kb. zavarsz?
2021. dec. 29. 22:51
11/14 A kérdező kommentje:
Oké, vettem, akkor a "segítés" ejtve.
2021. dec. 30. 16:24
12/14 anonim válasza:
Elvileg úgy viselkedj, ahogy elvárod, hogy veled viselkedjenek
13/14 anonim válasza:
#12 Ez elvileg jól hangzik, de vedd figyelembe, amit 7 írt!
Van olyan rokonom, aki a feleségem szerint kedves, szerintem lekezelő. Bizonyos távolságtartásra szükség van. Ez persze nem a gorombaságot jelenti, vagy az arroganciát.
14/14 anonim válasza:
Én pl. nem szeretem ha a felszolgáló, pincér bizalmaskodik, "jópofa" megjegyzéseket tesz. Kevés dolgot utálok jobban. Ez kb. nekem olyan mint a koszos pohár. Ettől még a normál kommunikációra nyitott vagyok. Egy jó szakmabeli érzi a határt, tudja mit engedhet meg magának az adott vendéggel. Igaz ez a vendégre is. Nem kezdem el feltartani, munkájában akadályozni túl hosszú ideig, nem "osztom az észt". Szerintem ez a legtöbb esetben jól működik. Kivétel persze van sajnos mindkét oldalon, de mivel a vendég vesz igénybe szolgáltatást amiért fizet, elsődlegesen az ő elvárásainak kell megfelelni - ha az normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!