Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Illik étteremben felvenni az...

Illik étteremben felvenni az ételt amit véletlen leejtek?

Figyelt kérdés
Én fel akartam venni és kidobni hogy ne a pincérnek kelljen/belelépjen valaki de az asztalnál rám szóltak hogy étteremben nem illik ilyet csinálni, de én meg nem akarok magam után disznóólat hagyni mert szerintem meg az nem illik hogy egy krokett van a padló közepén miattam.
2021. okt. 31. 19:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát mindenkinek igaza van
2021. nov. 2. 12:16
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Pincér voltam jópár évig

Ez tökre függ a leejtett dologtól. Szalvétát, villát, egy darab krumplit, egy koktél paradicsomot persze, vedd fel szalvétára, add oda és kidobom.

Pl borsót, üvegcserepet, kukoricát hagyjad, inkább ne túrd szét. Seprűvel lapáttal egyszerűbb.

Ami meg "szottyos" pl tejszìnes csirke, hal, szószok után meg úgyis le kell fújni, fel kell törölni, szóval mindenképp szólj kérlek, mert nem akarom 4-5 óra erjedés után megtalálni.

2021. nov. 2. 17:59
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

kieg: a fennt felsoroltak teljesen rendbe vannak, nem gondolnék bunkónak senkit, ha udvariasan szól, ha kiborult valami.

Két dolog baśszta fel az agyamat, ami szerintem már picit bunkó dolog és értelmetlen is:

1: Amikor az asztalon lévő virág cserepébe, vagy még rosszabb, a villás-szalvétás kosárba gyűri be a szemetet a vendég.

Ez esetben az ÖSSZES villát, kést át kell mosni, a szószokat letörölni, vagy megy a kukába minden.

Inkább add a kezembe, de ne csinálj extra munkát és szemetet.

2: Amikor étterembe csecsemőket hoznak. A gyerek nem értékeli még az ételeket, de teleken mindent trutyival, hangos, és elüldözi az összes többi vendégemet. És ráadásul a legtöbb étterem nem is igazán tart semmit ami egy 1.5-3 éves gyereknek megfelelő étel lenne, úgyhogy extra munka a pincéreknek, extra munka a konyhának. Ráadásul a legtöbb szülő még azt várja, hogy legyen ingyen az a pár szál sózatlan sültkrumpli, párolt répa, natúr csirkemell amit a gyereknek soron kívül össze kell ütni, ne legyen se hideg se meleg, ne fulladjon meg és legyen egészséges is 🤦‍♂️

Na az ilyennek tényleg a kųrva annyát.

A többiekkel nincs baj 😉

2021. nov. 2. 18:21
 14/22 A kérdező kommentje:
Na köszi pont egy pincér véleménye érdekelt volna, hát igen sok ember nem tud kulturálisan viselkedni sajnos
2021. nov. 3. 19:07
 15/22 A kérdező kommentje:
Én meg írni nem tudok, kulturáltan* :D:(
2021. nov. 3. 19:08
 16/22 anonim ***** válasza:
47%
Igen. Egy lincér aztán tud kulturált lenni. Lásd utolsó két szó.
2021. nov. 3. 19:11
 17/22 anonim ***** válasza:
52%

16, a pincérnek ez a munkája, ha valaki ért hozzá mi az asztali etikett, akkor ők, pláne akik puccosabb helyen dolgoznak. Ez nyilván egy felvett póz amit az ember tud ki és be kapcsolni.

Az meg, hogy magánéletben vagy a színfalak mögött megy-e az anyázás, tök irreleváns (100-ból 98 esetben zárt konyhán bizony mindenki káromkodik mert stresszes a munka, meleg van, hosszú a nap stb), és nem, ennek nincs köze az intellektushoz.

Még a Michelin csillagos éttermek konyháin is röpködnek a lóf@szok, lásd pl Gordon Ramsey stílusát.

2021. nov. 3. 20:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
#4 A Mekiben, stb. nem azért viszem a tárolóba a tálcát, mert a személyzet valóban nem a rabszolgám. Azért viszem, mert egy önkiszolgálóban ez a rend. Ebben a tudatban megyek be. Egyébként igazad van.
2021. nov. 4. 17:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Na ma azért szóltak rám mert az asztal szélére kiraktam a tányérokat meg poharakat mikor végeztem velük hogy ne keresztbe kasul nyúljon értük a pincér és még erre is azt mondták h nem illik a rokonaim :D persze ismét nem voltam puccos helyen
2021. nov. 14. 00:28
 20/22 anonim ***** válasza:
:)
2021. nov. 14. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!