Illik étteremben felvenni az ételt amit véletlen leejtek?
Pincér voltam jópár évig
Ez tökre függ a leejtett dologtól. Szalvétát, villát, egy darab krumplit, egy koktél paradicsomot persze, vedd fel szalvétára, add oda és kidobom.
Pl borsót, üvegcserepet, kukoricát hagyjad, inkább ne túrd szét. Seprűvel lapáttal egyszerűbb.
Ami meg "szottyos" pl tejszìnes csirke, hal, szószok után meg úgyis le kell fújni, fel kell törölni, szóval mindenképp szólj kérlek, mert nem akarom 4-5 óra erjedés után megtalálni.
kieg: a fennt felsoroltak teljesen rendbe vannak, nem gondolnék bunkónak senkit, ha udvariasan szól, ha kiborult valami.
Két dolog baśszta fel az agyamat, ami szerintem már picit bunkó dolog és értelmetlen is:
1: Amikor az asztalon lévő virág cserepébe, vagy még rosszabb, a villás-szalvétás kosárba gyűri be a szemetet a vendég.
Ez esetben az ÖSSZES villát, kést át kell mosni, a szószokat letörölni, vagy megy a kukába minden.
Inkább add a kezembe, de ne csinálj extra munkát és szemetet.
2: Amikor étterembe csecsemőket hoznak. A gyerek nem értékeli még az ételeket, de teleken mindent trutyival, hangos, és elüldözi az összes többi vendégemet. És ráadásul a legtöbb étterem nem is igazán tart semmit ami egy 1.5-3 éves gyereknek megfelelő étel lenne, úgyhogy extra munka a pincéreknek, extra munka a konyhának. Ráadásul a legtöbb szülő még azt várja, hogy legyen ingyen az a pár szál sózatlan sültkrumpli, párolt répa, natúr csirkemell amit a gyereknek soron kívül össze kell ütni, ne legyen se hideg se meleg, ne fulladjon meg és legyen egészséges is 🤦♂️
Na az ilyennek tényleg a kųrva annyát.
A többiekkel nincs baj 😉
16, a pincérnek ez a munkája, ha valaki ért hozzá mi az asztali etikett, akkor ők, pláne akik puccosabb helyen dolgoznak. Ez nyilván egy felvett póz amit az ember tud ki és be kapcsolni.
Az meg, hogy magánéletben vagy a színfalak mögött megy-e az anyázás, tök irreleváns (100-ból 98 esetben zárt konyhán bizony mindenki káromkodik mert stresszes a munka, meleg van, hosszú a nap stb), és nem, ennek nincs köze az intellektushoz.
Még a Michelin csillagos éttermek konyháin is röpködnek a lóf@szok, lásd pl Gordon Ramsey stílusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!