Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 10% szokott lenni a borra való?

10% szokott lenni a borra való?

Figyelt kérdés
Eddig szüleim intèztèk el, most viszont barátnőmmel voltunk, Az árban szervízdíjat nem tartalmazott. 7500 ft re 1000 ft jattot hagytam ott.Ez összegben megfelelő? Vagy mennyi szokott lenni?
2021. okt. 4. 08:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Elküldöd őket kapálni, aha. Nem rabszolga hajcsár vagy, hanem egy sima vállalkozó, mondanám ilyen esetben. Meg persze odab@sznám a kezedbe a tálcát, hogy hajrá, viheted ki a vendégnek. Ha kirúgnál mindenkit, akkor másnap (meg még jó pár napig) ki se tudnál nyitni és milliókat buknál. Ez eszedbe jutott?

2021. okt. 4. 23:31
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

1)Ha étterembe, vagy bármilyen egyéb vendéglátóhelyre megyek, bekalkulálom a kb.10% borravalót, és aszerint rendelek, mert szokás a borravaló.

2) A borravaló szokás, és NEM jár. Emiatt csak ritkán megyek olyan helyre, ahol kötelező szervizdíj van.

3) A borravalós szakmák művelői rájöhetnének, hogy a nyugdíjalapba a borravaló nem számít bele. Ne háborodjanak fel, amikor kiderül, hogy milyen alacsony a nyugdíjuk!

2021. okt. 5. 08:27
 23/31 anonim ***** válasza:
56%

Úgy érzem, itt a GYK-n túl vannak reprezentálva a vendéglátósok, vagy hozzájuk kötődők.A vendéglátósokkal kapcsolatos legenyhébb kritikát is lepontozzák, jobbik esetben. Rosszabbik esetben bunkó, agresszív "stílusban" válaszolnak.

Pl:"#13 miért is fizetnénk azért hogy elvégezte a munkáját a legtöbbször kritikán aluli színvonalon?" kérdését is lepontoztátok, holott mind a kérdése, mind a minősítése teljesen jogos.

Ha elvárom, hogy a pincér normálisan viselkedjék, azonnal megkapom,hogy a "sÄ]]Ä< akarom kinyalatni. NEM, csak normális viselkedést várok el.

2021. okt. 6. 08:34
 24/31 anonim ***** válasza:
58%
#4; 5 Tapasztalatom szerint elvárják, és volt már olyan, hogy a 10,5%-ot látványosan kevesellték.
2021. okt. 7. 09:06
 25/31 anonim ***** válasza:
84%
Van olyan hely, ahol kifejezetten felhívják a vendég figyelmét, hogy a borravaló a szervízdíjon felül is JÁR. Nyilatkozott ilyet nyomtatott sajtóban pincér is. Ez mi, ha nem a borravaló elvárása? Jobbik esetben, rosszabbikban kikényszerítése.
2021. okt. 7. 10:54
 26/31 anonim ***** válasza:
79%
Van egy ápolónő az ismeretségi körömben, aki fennen hangoztatta, hogy a paraszolvencia (hálapénz) JÁR, mert olyan rossz a fizetésük. Tényleg rossz, de azóta hoztak új törvényt, és bilincsben vittek el orvosokat is. Ennyit arról, hogy mi jár és mi nem. Adható. Pont.
2021. okt. 7. 11:01
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Aki pincérnek, taxisofőrnek, stb. megy, abban a tudatban megy, hogy vagy kap borravalót, vagy nem.
2021. okt. 7. 11:13
 28/31 anonim ***** válasza:
76%
Én például heti 2x biztos járok menüzni. Múltkor egy akkor kezdett, még igencsak tojáshéjas pincér szolgált fel, leöntötte a nadrágomat. Leshette a borravalót, kifilléreztem. Húzta is a száját, de nem érdekelt, legszívesebben képen töröltem volna, hogy rögtön fogorvoshoz is kelljen mennie. A borravalót viszont nálam egy ÉLETRE bukta, akárhova megy felszolgálni. Kiváló az arc és a névmemóriám, megjegyeztem egy életre, és másoknak is mindig mondom, hogy na neki, neki soha ne adjanak, mert nem érdemli meg!
2021. okt. 7. 11:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Szar lehet egy életen keresztül őrizgetni a sérelmeidet.
2021. okt. 7. 11:53
 30/31 anonim ***** válasza:
94%

Én mindig a végösszeget, és a pincér kedvesseget nézem.

Ha pl 7350 a vége akkor 7500bol kérek, ha nagyon normális volt a kiszolgálás, és az étel is akkor 8000. Postasnal is mindig változó, a futár meg.. Ha soká jött akkor semmi borravaló max nagyon csekély (pl 2450 akkor 2500bol kértem). Nincs 10% mindig a végösszeg, a gyorsaság, és a kedvességet nezem

2021. okt. 7. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!