10% szokott lenni a borra való?
Semennyi. Itthon nincs borravaló. Csak van pár újgazdag aki azt hiszi hogy Amerikában van. Felkerekíteni szoktuk max a végösszeget ha pl 7835 forint akkor 8000 de ennyi. Nincs olyan hogy mennyit illik.
2021. okt. 4. 08:53
#1 te először vagy Magyarországon? Próbáld ki párszor, hogy nem adsz a futárnak, vagy a pincérnek, aztán nézd meg az arcukat.
2021. okt. 4. 09:02
2
Nem szokott érdekelni. Egy wolt futár megkeres 300-400 ezret, minek adjak neki borravalót. A pincérek sem keresnek rosszul. Ha gondjuk van odahívom a főnököt és mondom hogy emeljen a fizun hogy ne a vendégektől kelljen kéregetni mint egy utolsó csövesnek.
2021. okt. 4. 09:06
Az lehet, a te egyéni döntésed, viszont azt sem lehet kijelenteni, hogy nincs itthon borravaló, mivel elvárják.
2021. okt. 4. 09:11
Nem várják el. Túl sok amcsi filmet néztél és összekeveredtek a dolgok a fejedben. Egyáltalán mire fizetsz? Kapnak fizetést a woltosnál is fizetsz a kiszállításért,azért hogy full hidegen kihozza háromnegyed óra alatt. Jó ha a 12. emeleten laksz és ledöglött a panelban a lift akkor egy kis csörgőst hozzá vágsz az oké. Étteremben is ha kiváló a kaja meg gyors minden akkor azt mondom hogy lehet adni, de arra hogy ott ülök egy órát aztán valami középsz.r kaját unott pofával elém tol a pincér arra egy forintot sem fogok pluszban fizetni. Itthon nem jár, hanem ha valami nagyon extra jó a kiszolgálás meg minden arra adható. És ez mindig is így volt.
2021. okt. 4. 09:19
Én sem értem, miért jár extra díjazás, akár borravaló, akár "szervizdíj" azért, mert az asztal túloldaláról, olyan "nesze, zabálj" módon elém lökik az ételt.
2021. okt. 4. 09:31
Járni nem jár, de gyakran elvárt. Ne egy Wolt futár keresetére alapozz, aki a saját járművét amortizálja akár 12 órában, télen-nyáron, adózik is utána, és táppénzt sem kap, ha beteg lesz.
Én 5% körül szoktam adni futárnak, mert csóró vagyok, de mindenkinek a saját döntése.
2021. okt. 4. 09:31
8/31 A kérdező kommentje:
de èn most ètteremre gondoltam, nem futárra...
9/31 A kérdező kommentje:
mondjuk igaz, nem írtam oda, de nivel vendèglátás ètterem fülbe vagyunk, ezèrt evidensnek gondoltam... sorry
Az ilyen kérdéseknél mindig megjelennek a fillérszexuálók, mint az 1/3/5-ös komment írója, mert a világ addig ugye nem tud forogni, amíg ő közhírré nem teszi, hogy mennyire nem ért egyet a rencerrel.
Kérdező, jól gondolod, 10% borravaló az alap ott, ahol nincs szervízdíj és nem förtelem a minden.
2021. okt. 4. 10:07
Kapcsolódó kérdések: