Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 10% szokott lenni a borra való?

10% szokott lenni a borra való?

Figyelt kérdés
Eddig szüleim intèztèk el, most viszont barátnőmmel voltunk, Az árban szervízdíjat nem tartalmazott. 7500 ft re 1000 ft jattot hagytam ott.Ez összegben megfelelő? Vagy mennyi szokott lenni?
2021. okt. 4. 08:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
16%
Semennyi. Itthon nincs borravaló. Csak van pár újgazdag aki azt hiszi hogy Amerikában van. Felkerekíteni szoktuk max a végösszeget ha pl 7835 forint akkor 8000 de ennyi. Nincs olyan hogy mennyit illik.
2021. okt. 4. 08:53
 2/31 anonim ***** válasza:
86%
#1 te először vagy Magyarországon? Próbáld ki párszor, hogy nem adsz a futárnak, vagy a pincérnek, aztán nézd meg az arcukat.
2021. okt. 4. 09:02
 3/31 anonim ***** válasza:
35%

2

Nem szokott érdekelni. Egy wolt futár megkeres 300-400 ezret, minek adjak neki borravalót. A pincérek sem keresnek rosszul. Ha gondjuk van odahívom a főnököt és mondom hogy emeljen a fizun hogy ne a vendégektől kelljen kéregetni mint egy utolsó csövesnek.

2021. okt. 4. 09:06
 4/31 anonim ***** válasza:
91%
Az lehet, a te egyéni döntésed, viszont azt sem lehet kijelenteni, hogy nincs itthon borravaló, mivel elvárják.
2021. okt. 4. 09:11
 5/31 anonim ***** válasza:
30%
Nem várják el. Túl sok amcsi filmet néztél és összekeveredtek a dolgok a fejedben. Egyáltalán mire fizetsz? Kapnak fizetést a woltosnál is fizetsz a kiszállításért,azért hogy full hidegen kihozza háromnegyed óra alatt. Jó ha a 12. emeleten laksz és ledöglött a panelban a lift akkor egy kis csörgőst hozzá vágsz az oké. Étteremben is ha kiváló a kaja meg gyors minden akkor azt mondom hogy lehet adni, de arra hogy ott ülök egy órát aztán valami középsz.r kaját unott pofával elém tol a pincér arra egy forintot sem fogok pluszban fizetni. Itthon nem jár, hanem ha valami nagyon extra jó a kiszolgálás meg minden arra adható. És ez mindig is így volt.
2021. okt. 4. 09:19
 6/31 anonim ***** válasza:
32%
Én sem értem, miért jár extra díjazás, akár borravaló, akár "szervizdíj" azért, mert az asztal túloldaláról, olyan "nesze, zabálj" módon elém lökik az ételt.
2021. okt. 4. 09:31
 7/31 anonim ***** válasza:
91%

Járni nem jár, de gyakran elvárt. Ne egy Wolt futár keresetére alapozz, aki a saját járművét amortizálja akár 12 órában, télen-nyáron, adózik is utána, és táppénzt sem kap, ha beteg lesz.

Én 5% körül szoktam adni futárnak, mert csóró vagyok, de mindenkinek a saját döntése.

2021. okt. 4. 09:31
 8/31 A kérdező kommentje:
de èn most ètteremre gondoltam, nem futárra...
2021. okt. 4. 09:45
 9/31 A kérdező kommentje:
mondjuk igaz, nem írtam oda, de nivel vendèglátás ètterem fülbe vagyunk, ezèrt evidensnek gondoltam... sorry
2021. okt. 4. 09:46
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

Az ilyen kérdéseknél mindig megjelennek a fillérszexuálók, mint az 1/3/5-ös komment írója, mert a világ addig ugye nem tud forogni, amíg ő közhírré nem teszi, hogy mennyire nem ért egyet a rencerrel.

Kérdező, jól gondolod, 10% borravaló az alap ott, ahol nincs szervízdíj és nem förtelem a minden.

2021. okt. 4. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!