Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 3370 Ft-os rendelésre mennyi...

3370 Ft-os rendelésre mennyi borravalót kell adni a pizzafutárnak?

Figyelt kérdés
Nincs ki szállítási díj
2021. júl. 27. 12:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
sok sikeres fiatal mezőgazdász is megeszi ha már elegük van a kolbászból :)
2021. aug. 3. 20:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elegem van már a borravaló adogatásból. Adjon nekik a főnökük. Végülis mindenki csak a munkáját végzi.

Múltkor volt pofája a futárnak kártyás fizetésnél rákérdezni, hogy mennyit üssön be a terminálba. Persze próbálom kerülni a kellemetlen szitut, ezért adtam borravalót (nagyobb összeget mondtam). Végülis pont a vendég/vásárló kerül kellemetlen helyzetbe, hogy adjon/ne adjon/hogyan/mennyit stb. A futár/felszolgáló pedig a keresete mellé kap pluszban pénzt, ugyanakkor abból nem adózik, tehát ő is rosszabbul jár, hiszen az alacsonyabb fizetés képezi a nyugdíjalapot is. Egyszerűbb lenne jobban megfizetni őket, borravaló pedig nuku.

Pár száz forintot szoktunk adni, tehát esetedben 3500-re kerekíteném, hogy úgy adjon vissza, de ha van apróm, akkor 3600-3700 körül adnék (de nem szívesen).

Étteremben viszont párom van, hogy 1-2-3 ezer forintot ad, hisz a számla végösszege is magasabb. Én ezt nem szeretem, de az ő dolga.

2021. aug. 5. 18:16
 23/25 anonim ***** válasza:
68%

3500. Ha 3390 akkor is ennyi, ha 3290 akkor is. Ha 3490 akkor adnek 3700at.

Dehat... nemazert mondom de nehogymar en keruljek meg szr szituba mer 10%-ot illik ezert en csicsedlizzek ossze nem meg 1-2 szazast...

Volt hogy nem adtam, tobbszor is. Alapbol nem adok ha keses van, hideg a kaja, bunko a futar.

Utobbi esetet neki is es a fonokenek is minden esetben szova teszem. Nem vagyok senkinek a toprongya, sőt mitöbb en vagyok a vendég.

2021. aug. 8. 12:08
 24/25 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. Neked mi számít késésnek? A megadott időhöz képest online rendelés esetén? Mert én már a 70-90 perceken meg sem lepődök pizzarendelésnél.
2021. aug. 8. 12:18
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Késés a megadott kiszállítási időn felül kb negyed óra.. az nekem már késés.
2021. aug. 8. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!