3370 Ft-os rendelésre mennyi borravalót kell adni a pizzafutárnak?
Nekem is elegem van már a borravaló adogatásból. Adjon nekik a főnökük. Végülis mindenki csak a munkáját végzi.
Múltkor volt pofája a futárnak kártyás fizetésnél rákérdezni, hogy mennyit üssön be a terminálba. Persze próbálom kerülni a kellemetlen szitut, ezért adtam borravalót (nagyobb összeget mondtam). Végülis pont a vendég/vásárló kerül kellemetlen helyzetbe, hogy adjon/ne adjon/hogyan/mennyit stb. A futár/felszolgáló pedig a keresete mellé kap pluszban pénzt, ugyanakkor abból nem adózik, tehát ő is rosszabbul jár, hiszen az alacsonyabb fizetés képezi a nyugdíjalapot is. Egyszerűbb lenne jobban megfizetni őket, borravaló pedig nuku.
Pár száz forintot szoktunk adni, tehát esetedben 3500-re kerekíteném, hogy úgy adjon vissza, de ha van apróm, akkor 3600-3700 körül adnék (de nem szívesen).
Étteremben viszont párom van, hogy 1-2-3 ezer forintot ad, hisz a számla végösszege is magasabb. Én ezt nem szeretem, de az ő dolga.
3500. Ha 3390 akkor is ennyi, ha 3290 akkor is. Ha 3490 akkor adnek 3700at.
Dehat... nemazert mondom de nehogymar en keruljek meg szr szituba mer 10%-ot illik ezert en csicsedlizzek ossze nem meg 1-2 szazast...
Volt hogy nem adtam, tobbszor is. Alapbol nem adok ha keses van, hideg a kaja, bunko a futar.
Utobbi esetet neki is es a fonokenek is minden esetben szova teszem. Nem vagyok senkinek a toprongya, sőt mitöbb en vagyok a vendég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!