Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy büfében vannak ilyen...

Egy büfében vannak ilyen általános receptek? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Sziasztok

18 éves lány vagyok és vasárnap megyek egy elbeszélésre egy strandon található büfébe. Pultozás vagy ételek elkészítése lenne a feladatom ha felvesznek. Még soha nem jártam ebbe a büfébe, de elvileg ilyen hotdog, gyros, hamburger fajta ételek vannak ott. Ezekkel alapvetően nincs gond mert el tudom készíteni őket. Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen helyeket van-e egy "általános mód" ahogy készítik. Pl én teljesen a saját szájízem szerint csinálom a hamburgert és van olyan zöldség amit kihagyok belőle, de nem tudom hogy ott a büfében meg-e van határozva hogy ez meg ez kell bele. Természetesen ha felvesznek meg fogom kérdezni, de azért hátha valakinek van tapasztalata ebben:D

2021. jún. 3. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
természetesen mindenhol megvan pontosan, mit, mennyit és milyen sorrendben kell belepakolni, senkit nem érdekelnek a privát szokásaid
2021. jún. 3. 17:41
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Egyértelmű, gondolj már bele, a vevő azért megy, hogy megkapja X ételt, ahogy abban a büfében készítik. Azért fizet, nem azért hogy Juliska kihagyja a hamburgerből a salátát, mert ő úgy szokta enni. Ha valaki külön kéri, hogy így vagy úgy csináld, az más, egyébként mindenhez van recept.
2021. jún. 3. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Ennyire nem lehetsz buta, hogy azt képzelted, hogy előadod a többszörös Michelin csillagos sztárséfet és úgy rakod össze a kajákat ahogy éppen kedved szottyan rá...
2021. jún. 3. 18:08
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy vannak előírások és ezeket mind meg is fogják tanítani meg elvárni a követésüket, ha felvesznek.
2021. jún. 3. 18:20
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem keszitheted a sajat elkepzelesed szerint, hanem az etlapnak megfeleloen ... megfogjak mondani es mutatni, hogy mit varnak toled neked meg azt kell csinalnod.
2021. jún. 3. 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Atyaúristen, ne már.

Most akkor szerinted ahány pultoslányka van, annyi féle lesz a szendvics vagy a hotdog a büfében? Ha az egyik vegetáriánus, akkor az ő műszakja alatt nincs hekk??

Te amúgy ettél már bárhol? Ott minden alkalommal más volt a kaja, mert más volt az írlése annak, aki éppen akkor dolgozott?

2021. jún. 3. 18:31
 7/9 anonim ***** válasza:
30%

Mivel látszólag még nem dolgoztál étteremben, vagy épp élelmiszerrel foglalkozó helyen, leírom, hogy mit várnak majd, és mit kell tenned.

Ami nagyon elvárt, az a HACCP és a számlaadás. Ha valamelyiket bebukod egy ellenőrzés alatt, akkor drága lesz a lecke a hatóságoktól. Ezen felül gyorsnak és pontosnak kell lenned, de ezt nyilván tudod.

Mikor kér valamit a vendég, akkor vagy elmondja pontosan, hogy mit szeretne (mondjuk egy hamburgert hagymával, sajttal, uborkával, ketchuppal és mustárral), vagy csak kér egy hambit, és neked kell rákérdezned, hogy mit kér bele. Az nagyon ritka, hogy a vendég rád bízza magát, ez inkább különleges éttermeknél szokás, ahol nem a magyar szájíznek megfelelően készülnek a fogások. Vagy ha épp bejössz a vevőnek, és így indítja az udvarlást.

És ne, ne kérdezz rá erre a munkáltatónál, mivel páros lábbal fog kirúgni a rutintalanságod miatt. Ha náluk külön szabály van valamire, arról szólni fognak.

2021. jún. 3. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

ne szóljátok már le szegényt, csak próbál a saját elképzelése szerint gondolkodni, velem is előfordult volna szerintem ha 18 évesen először megyek ilyen helyre dolgozni.

pontosan megmondják mit hogyan kell alapból megcsinálnod, ezt szerintem kérdezni sem kell. viszont a vendéget igen, ha magától nem említi annyival hogy minden mehet bele? és akkor ők elmondják a speciális igényüket mit nem kérnek abból ami alapból is járna

2021. jún. 3. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem vettél még soha ilyen kaját? Gondolom vettél már. Akkor láthattad, hogy sok helyen többféle hambi is van, mindnél megvan melyikben mi van. Már ez alapján gondolhatnád, hogy nem maguktól ötletelnek a büfések.
2021. jún. 4. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!