Normális, ha illat-ízeket érzek? Lejjebb kifejtem.
Figyelt kérdés
Normális, ha egy kajának pl mosogatószerillat- íze van🤔
Ez most így hülyén hangzik, de kifejtem. Szóval van, hogy emberek azt mondják, hogy ennek a kajának Karácsony íze van, vagy ennek a parfümnek tavasz illata van. Ugye a Karácsonynak nincs íze, és hivatalosan a tavasznak sincs illata. Ha pl egy illat-ízt érzek, az normális! Ezt lehet, hogy hülyén fogalmaztam meg... Bocsánat
2020. dec. 25. 23:40
1/8 anonim válasza:
Teljesen normális, hogy néha egy illatot meg egy ízt valami màs, hétköznapi dologgal azonosítasz, amit amùgy vagy nem kóstolnál meg (mosogatószer) vagy eleve nem is lehet megkóstolni (karácsony). Pl. Én a fahéjas süteményekre is mondom néha, hogy karácsony illatuk van. Teljesen normális, ha egy ízről vagy illatról egy másik dologra asszociálsz.
2/8 anonim válasza:
Az aromákat az orrban erzékeled, ugyanott ahol a szagokat, ezért van ez a keveredés. (befogott orral kostoláskor csak az alapízeket érzed, mint sós, édes, savanyú, keserű)
3/8 anonim válasza:
Ha csak abból indulunk ki, hogy egy csomó dologra azt mondjuk, szar íze van, akkor teljesen normális :D
4/8 anonim válasza:
Az is simán lehet, hogy szinesztéta vagy és különböző érzékeket amúgy is összekapcsolsz.
5/8 anonim válasza:
Szerintem nem pont a színesztéziára gondolt, tényleg elő szokott fordulni egy nem kellően elöblített pohárnál, hogy mosogatószerszag-ízű belőle a víz
6/8 anonim válasza:
Velem is előfordul néha, hogy úgy érzem, valaminek olyan íze van, mint amilyen egy másik dolog szaga. Konkrét dolog nem jut az eszembe.
7/8 anonim válasza:
Én pl a színeknek tudom hogy milyen íze van :D
8/8 anonim válasza:
@7 Az például egyértelmeűen szinesztézia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!